Festligheterna fortsätter!

Nu fortsätter vi med festligheterna – måndag 29 maj – torsdag 1 juni kommer vi att få ta del av och uppleva all talang och kreativitet som finns på skolan. Välkommen till en vecka fylld av glädje, inspiration och oväntade upplevelser!

Berättelser i folkhögskolan

Anette Lydén, tidigare pedagog på Allmän kurs på Sigtuna folkhögskola, har under 2022 arbetat med ”praktiknära forskning” med ett arbetsstipendium från Sveriges Lärare Folkhögskola. Studien handlar om ”Berättelser i folkhögskolan och att arbeta med systematisk dokumentation av Folkhögskolans demokratiska och omätbara bildningsprocesser”.

Pilgrimsvandring på Ingegerdsleden

Välkommen till pilgrimsvandring söndag 23 april! Vi vandrar till invigningen av Ingegerds kapell på Sigtuna folkhögskola. Intresset för att pilgrimsvandra är stort och i Sverige har många gamla leder röjts och fått tydliga vägmarkeringar. Den här dagen går vi en del av sträcka 4 som är en av de delsträckor som tillsammans utgör Ingegerdsleden…

Måbra-kurs för yrkesverksamma med hörselskada

Kurshelgen erbjuder yrkesverksamma hörselskadade en helg där man får träffa andra i liknande livssituation, har gruppsamtal om de utmaningar det innebär att ha en hörselnedsättning i arbetslivet, få strategier för hur man ska hantera den och orka, lära sig övningar för att spänna av och må bra. En stressfri helg för återhämtning. Kursen ges i samverkan med Hörselskadades förening i Stockholm och är delvis finansierad med bidrag från Specialpedagogiska myndigheten och Tysta skolan.

Läs mer här!

Pin It on Pinterest