RedLocker på Sigtuna Folkhögskola

RedLocker startades av Liza Eriksson och Clara Lidman 2018 och var då ett UF-företag, (Ung Företagsamhet) med målet att ta fram en produkt som skulle skapa förändring för kommande elever på vår gymnasieskola.

“Tanken med RedLocker är att alla ska kunna erbjuda fria mensskydd, precis som toalettpapper!

En lösning till ett problem som vi själva upplevt många gånger under vår skoltid. Ett problem som fått oss att utebli från lektioner, tvingats lämna skolan och känna en ständig oro kopplat till vår menstruation.

Redan några månader efter vår start blev det tydligt att vi inte var ensamma om att uppleva den tabu, oro och de hinder som finns relaterade till mens. RedLocker visade sig vara lösningen som många har väntat på. Den allra första röda, mensskyddsautomaten togs fram med hjälp av killarna i teknikklassen på vår gymnasieskola.

Idag är den automaten en souvenir på kontoret som symboliserar starten på vår resa. En resa med målet att förändra världen till en mer jämställd plats.

När vi grundade RedLocker fanns det ingen distributionslösning för mensskydd vad vi visste om. Vi hade aldrig sett en lösning som skulle fungera i alla olika typer av verksamheter, såväl i en skola som på ett hotell, så vi tog fram en egen. En lösning som möjliggör för vilken verksamhet som helst att erbjuda fria mensskydd på ett hållbart och långsiktigt sätt. RedLocker är ingen lyxprodukt, det kräver inget underhåll och är långt ifrån en produkt i stil med “nice to have” enbart för de företag som har ekonomisk möjlighet. RedLocker är en lösning för att alla ska kunna erbjuda fria mensskydd, precis som toalettpapper.”

Detta är något vi på Sigtuna Folkhögskola ställer oss bakom till 100%! Vår automat sitter uppe hos oss på entreplan i vår huvudbyggnad.

Här kan du läsa mer om RedLocker och deras arbete!

Här kan du beställa ett eget RedLocker till din skola eller arbetsplats!

RedLocker
Rektor Catarina Lindskog med RedLocker-diplomet
RedLocker på plats
RedLocker

Om Sigtuna

Sigtuna folkhögskola ligger i pittoreska Sigtuna stad med sitt myller av caféer och charmiga smågator med färgglada hus. Här finns butiker, parker, strandpromenader och mycket natur. Runt Mälaren hittar du fina badplatser på gångavstånd. Inom räckhåll har du också ett rikt kulturliv i både Stockholm och Uppsala.

 

Sigtuna grundades år 970 och är Sveriges första stad. Idag, mer än tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. I omedelbar närhet finns det fyra slott och 10 naturreservat med olika livsmiljöer och naturvärden. Här kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar samt Sveriges minsta rådhus, promenera på Sveriges första gågata ”Stora gatan” – platsen för Sveriges födelse. Här stod Erik Segersäll år 970 och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas.

Hitta till oss

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
19331 Sigtuna
tel: 08-592 583 00

Från Arlanda

Från Arlanda tar du dig till oss på ca 20 minuter med taxi.

Med kollektivtrafik:
SL Buss 583, byte i Märsta till buss 575. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”.

Från Stockholm

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Märsta station, byte till buss 575 mot Sigtuna och Hällsboskolan. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”. Från Stockholms central tar resan ca en timme.

Med bil:
Kör E4:an norrut och sväng av vid Sigtuna/Märsta. Fortsätt i ca 12 kilometer på väg 263. Efter 12 kilometer sväng av vid rondell mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

Från Uppsala

Med Kollektivtrafik:
Ta Upptåget från Uppsala centralstation till Knivsta station byt till buss 183. Kliv av vid hållplatsen ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 45 minuter.

Med bil:
Kör väg 255, (gamla Stockholmsvägen). Vid Skälsta sväng av på väg 263. Efter ca 30 kilometer sväng av vid rondellen mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 40 minuter.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

GPS-Koordinater

Koordinater (RT90)
X: 6612218.373, Y: 1606820.144 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Koordinater (WGS84)
Lat: 59.61515359841755, Lon: 17.698030471801758 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Pin It on Pinterest