Skådespelarutbildningen i Svenska Dagbladet

Skådespelareleverna testar olika gångstilar, bild från artikeln i SvD. Foto: Lars Pehrson

Våra skådespelarstuderande undersöker gångstilar och gestaltning. Journalisten Anna Ehn har gjort ett reportage om det i SvD.

”Skrämma skiten ur motståndaren eller tassa försiktigt för att inte synas. Hur, när, var och varför vi går säger mycket om vilka vi är och vad vi vill. Gåendet är aldrig neutralt. Så fort man sätter sig i rörelse blir det en berättelse, säger etnologen Susanne Österlund-Pötzsch.”

Artikeln ligger bakom betalvägg, men om du inte själv prenumererar på Svenska dagbladet så kan du läsa de flesta svenska dagstidningar via ditt kommunbibliotek. Nästan alla landets bibliotek har digital inloggning till dagstidningsarkivet ”Pressreader”, via deras inloggning kan du läsa dagstidningar och mycket annat på din egen dator eller läsplatta. Det varierar lite från bibliotek till bibliotek, kolla på ditt lokala biblioteks hemsida.

Här är t.ex. instruktionerna från Sigtunas bibliotek:

”Som låntagare på Sigtuna kommuns bibliotek har du gratis tillgång till dagstidningar från många olika länder på många olika språk. […] Logga in på PressReader med ditt lånekortsnummer (i rutan Barcode/Library card No.)”

Pin It on Pinterest