Välkommen att boka din övernattning på STF Sigtuna Vandrarhem

Boka rum

SIGTUNA STF VANDRARHEM

Upptäck vackra Sigtuna – bo på Sigtuna vandrarhem

Sigtuna folkhögskola har även ett STF vandrarhem – ett billigt, enkelt och mysigt vandrarhem med närhet till både natur och stad. Vare sig du är ute efter en övernattning här i Sigtuna eller en mindre semester med familjen så har vi något som passar dig.

Mysiga och prisvärda rum

På vandrarhemmet erbjuder vi såväl enkelrum som dubbel- och trippelrum, alla  utrustade med dusch och toalett och gratis Wi-fi. Självhushållningsköket är välutrustat med gott om plats att umgås och det finns även en lekhörna för barnen med utsikt över vattnet. Under högsäsong finns det också god frukost att köpa för den som önskar. 

Sängar i dubbelrum på Sigtuna Vandrarhem
Bänk utanför Sigtuna vandrarhem med utsikt över vattnet

Miljö runt Sigtuna Vandrarhem

Vandrarhemmet ligger naturnära, precis intill vattnet. I närheten finns härliga bad- och fiskevatten, vackra naturreservat och utsikt över Mälaren. Sigtuna ligger nära Arlanda och Stockholm och det går fint att ta sig hela vägen till vandrarhemmet med lokaltrafiken. Till Sigtuna centrum är det 20 minuters promenad längs stranden.

Med närhet till både huvudstaden och universitetsstaden Uppsala finns alla möjligheter att utforska både välkända sevärdheter och upptäcka smultronställen i de närliggande städerna.

Aktiviteter och sevärdheter i närheten

Hos oss finns allt inom räckhåll. Båtturer till Stockholm och Skokloster, kyrkoruiner med berättelser från en svunnen tid och ett pittoreskt centrum med inbjudande caféer och restauranger. För den historieintresserade finns mycket att upptäcka: runstenar, kyrkor, slott och Sveriges minsta rådhus. Badplatsen ligger bara 500 meter bort från vandrarhemmet och vi hyr ut kanoter och cyklar.

Välkommen att uppleva allt vad Sigtuna har att erbjuda!

Sigtuna Vandrarhem, en byggnad i gult med rött tak

Följ oss Följ oss


Kul att du är intresserad av skolan! Heart Eyes
Du borde följa oss på sociala medier, då kan du hålla dig uppdaterad på allt som händer här. Bara klicka på de nätverk där du trivs bäst, vi finns där också.

Hitta till oss

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
19331 Sigtuna
tel: 08-592 583 00

Från Arlanda

Från Arlanda tar du dig till oss på ca 20 minuter med taxi.

Med kollektivtrafik:
SL Buss 583, byte i Märsta till buss 575. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”.

Från Stockholm

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Märsta station, byte till buss 575 mot Sigtuna och Hällsboskolan. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”. Från Stockholms central tar resan ca en timme.

Med bil:
Kör E4:an norrut och sväng av vid Sigtuna/Märsta. Fortsätt i ca 12 kilometer på väg 263. Efter 12 kilometer sväng av vid rondell mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

Från Uppsala

Med Kollektivtrafik:
Ta Upptåget från Uppsala centralstation till Knivsta station byt till buss 183. Kliv av vid hållplatsen ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 45 minuter.

Med bil:
Kör väg 255, (gamla Stockholmsvägen). Vid Skälsta sväng av på väg 263. Efter ca 30 kilometer sväng av vid rondellen mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 40 minuter.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

GPS-Koordinater

Koordinater (RT90)
X: 6612218.373, Y: 1606820.144 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Koordinater (WGS84)
Lat: 59.61515359841755, Lon: 17.698030471801758 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Välkommen

Vardagar

08.00 — 16.00

Kvällar och helger

Efter överrenskommelse, kontakta oss via telefon eller epost.

Sociala medier

Kontakt

Telefon

08–592 583 00

E-Post

info@sigtunafolkhogskola.se

Besöksadress

Manfred Björkquists allé 20
193 31  Sigtuna

Postadress

Box 92
193 22  Sigtuna

Org. nr

802419-3131

Bankgiro

5102-5658