Framtidens Humorskapare

Anna, som går Sigtuna folkhögskolas skådespelarutbildning, har vunnit Pantameras Humorstipendium för sitt arbete med Instagram- och TikTok-kontotna @claessonpataket. Sedan barnsben har hon varit intresserad av att glädja andra och showa.

Anna är ”Framtidens Humorskapare”

Anna Claesson, vinnare av Pantameras Humorstipendium 2021

Anna Claesson, vinnare av Pantameras Humorstipendium 2021

Anna utsedd till ”Framtidens humorskapare”

 

Juryns motivering:

”Årets mottagare av Pantameras Humorstipendium har visat på en talang i att skapa genomarbetad och tydlig humor med särskiljande karaktärer som man vill se mer av, och det får man. Med sitt engagemang och ambitiösa arbetssätt har Anna skapat en hel värld att dyka in i som levererar både igenkänning och skratt. Hennes befriande prestigelöshet och energi ser vi fram emot att fortsätta ta del av i framtiden – mer humor från Anna Claesson!”

Från Pantameras pressrelease:

”Med prestigelös humor, mängder av sketcher och roliga karaktärer har Anna Claesson, hjärnan bakom Instagram- och TikTok-kontot @claessonpataket, utsetts till mottagare av Pantameras Humorstipendium 2021. Juryn bestående av bland andra TikTok-mästarna Aya Samarit och Galadrius, komikern Torbjörn Averås Skorup samt psykologen och författaren Per Naroskin, ser nästa stora humorskapare framför sig.”

– Jag känner extrem glädje, och är samtidigt lite chockad, säger en glad Anna Claesson, vinnare av Pantameras Humorstipendium 2021.

”Det började med korta humoristiska inslag på ett privat konto på Instagram. Därefter började Anna Claesson, med kontot @claessonpataket, skapa karaktärer med hög igenkänning. Ansökningsbidraget med karaktären Mekanissen var också den sketch som Anna öppnade med när hon i våras startade upp sitt TikTok-konto. Idag har videon nära 300 000 visningar och över 21 000 likes.”

– Det slog direkt. Att kunna glädja andra på det här sättet, det är något jag vill fortsätta med, säger Anna Claesson.

Anna är uppvuxen i Borås, men flyttade nyligen till Sigtuna för att studera skådespeleri på Sigtuna Folkhögskola. Sedan barnsben har hon varit intresserad av att glädja andra och showa. Pantameras Humorstipendium, med utmärkelsen och summan på 50 000 kronor, innebär flera nya möjligheter för henne.

Läs mer på sidan om Pantameras Humorstipendium och Pantameras pressrelease.

– Vi är naturligtvis otroligt glada och stolta över Annas framgång och önskar henne all lycka till, både på sin utbildning hos oss och i framtiden!

–– Catarina Lindskog, Rektor vid Sigtuna folkhögskola

 

 

Du borde följa de här sociala medierna!

Hitta till oss

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
19331 Sigtuna
tel: 08-592 583 00

Från Arlanda

Från Arlanda tar du dig till oss på ca 20 minuter med taxi.

Med kollektivtrafik:
SL Buss 583, byte i Märsta till buss 575. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”.

Från Stockholm

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Märsta station, byte till buss 575 mot Sigtuna och Hällsboskolan. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”. Från Stockholms central tar resan ca en timme.

Med bil:
Kör E4:an norrut och sväng av vid Sigtuna/Märsta. Fortsätt i ca 12 kilometer på väg 263. Efter 12 kilometer sväng av vid rondell mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

Från Uppsala

Med Kollektivtrafik:
Ta Upptåget från Uppsala centralstation till Knivsta station byt till buss 183. Kliv av vid hållplatsen ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 45 minuter.

Med bil:
Kör väg 255, (gamla Stockholmsvägen). Vid Skälsta sväng av på väg 263. Efter ca 30 kilometer sväng av vid rondellen mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 40 minuter.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

GPS-Koordinater

Koordinater (RT90)
X: 6612218.373, Y: 1606820.144 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Koordinater (WGS84)
Lat: 59.61515359841755, Lon: 17.698030471801758 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Pin It on Pinterest