Kyrkans grundkurs

Sigtuna Folkhögskola erbjuder i samverkan med Stockholms- stift grundkursen i studieformen Halvfartsstudier med veckoslutsinternat. Kurslängd två terminer.

gr9

Till Ansökan

Klicka på knappen ovan för att komma till inloggningen där du kan söka till utbildningen. Där hanterar du också din ansökan, till exempel lämnar kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan.

Sista ansökningsdag 15 april

Halvfart

Kyrkans grundkurs vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta i Svenska kyrkan. Grundkursen är även en vägledning för dig som vill utbilda dig för tjänst i Svenska kyrkan men inte bestämt dig för vad du ska utbilda dig till. Grundkursen vänder sig också till dig som är intresserad av tro och livsfrågor eller om du redan är anställd i Svenska kyrkan men saknar kyrklig profilutbildning. Det är en kurs för både troende och sökare.

Grundkursen ger dig tid att reflektera över din tro

Grundkursen ger dig grundläggande kunskaper om Svenska kyrkans tro, lära och liv. Den ger dig också tid för trosmässig reflektion och personlig utveckling.

På grundkursen är studierna varierade

På Kyrkans grundkurs utforskar du tro och kyrka, genom studier och genom andlig och personlig fördjupning. Under din studietid kommer du att ägna dig åt seminarier, föreläsningar, reflektionsgrupper, grupp- och projektarbeten samt studiebesök.

Skolsekreterare Ulf Eklund
info@sigtunafolkhogskola.se