Manusutbildningen för film, scen och TV

Manusutbildningen för film, scen och TV erbjuder utveckling inom skrivande för film, scen och TV. Här får du möjlighet att utveckla ditt eget berättande och förfina din personliga stil.

Manusutbildningen

Lär dig skriva och arbeta med manus i Sigtunastiftelsens anrika och inspirerande lokaler

 

 


Till Ansökan

Klicka på knappen ovan för att komma till inloggningen där du kan söka till utbildningen. Där hanterar du också din ansökan, till exempel lämnar kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan.


Utbildningen vänder sig till vuxna som vill studera på folkhögskola och har stort intresse av manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för medierna film, scen och TV.

Manusutbildningen, filminspelning

Se ditt manus bli iscensatt till film av Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen

Våra lärare är erfarna och yrkesverksamma manusförfattare inom de olika medierna. Ett flertal samarbeten med skolans övriga kulturutbildningar ingår, såsom filmatisering av ett filmmanus och iscensättning av ett teatermanus. Utbildningen ger en god inblick i manusskrivande och vad som krävs för vidare studier inom ämnesområdet.

Manusutbildningen, teaterpjäs

Få ditt manus uppspelat på scen av Skådespelarutbildningen

I manusutbildningen ingår bland annat:

  • Skrivande som konstnärlig gestaltning
  • Manusprocessens olika delar
  • Arbete i Final Draft (professionellt manusprogram)
  • Text-, film- och teateranalys
  • Samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen
  • Västvärldens kulturhistoria
Manusutbildningen

Du kommer att få arbeta både enskilt och i grupp under ledning av erfarna och yrkesverksamma manusförfattare

Du får lära mer om skrivprocessen med hjälp av långa och korta skrivövningar, där feedback från lärare och kurskamrater ingår. Texterna provas i samarbeten med Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen på skolan. Du studerar både i stor grupp, mindre grupper och enskilt. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både ditt eget och andras skrivande. Studiemiljön är på anrika Sigtunastiftelsen, med eget bibliotek, samt på Sigtuna folkhögskola.

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå