FotoDistans

Distansutbildning i fotografi

FotoDistans

Vår distansutbildning i fotografi (FotoDistans) 39 veckor – ger grundläggande kunskaper om kameran, komposition och bildens språk. Utbildningen är på halvfart (50%).

Utbildningen vänder sig till dig som skulle vilja lära dig mer om kameran, komposition och fotografins möjligheter. Du kanske använder kameran som hobby eller i nödfall på jobbet, men vill ta ett steg till. Du kommer att lära dig grunderna inom fotografering, arbeta praktiskt med att fotografera och får professionellt stöd.

För att genomföra utbildningen behöver du bara en dator med internetuppkoppling och en digitalkamera med möjligheter till manuella inställningar (gärna systemkamera) vars bilder du kan ta in i din dator.


Till Ansökan

Klicka på knappen ovan för att komma till inloggningen där du kan söka till utbildningen. Där hanterar du också din ansökan, till exempel lämnar kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan.


Vi ser gärna människor med olika kulturell bakgrund som deltagare.

Wiks slott – Foto: Annika Skoglöv, FotoDistans 2014-2015

Wiks slott – Foto: Annika Skoglöv, FotoDistans 2014-2015

Efter utbildningen har du fått en ökad lust att fotografera. Du har breddat dina fotografiska färdigheter i praktik och teori. Dessutom har du fått en ökad förståelse för bildens språk.

Distans

Det betyder att du deltar i undervisningen med hjälp av internet. Du deltar i utbildningen i en gemensam webbklass, där vi har fortlöpande kommunikation. Varannan vecka har du tid för personlig handledning av din lärare i såväl teori som praktik och uppföljning / planering av dina arbetsmoment. Du skickar in dina uppgifter till vårt klassrum på webben. Vi arbetar bland annat med Skype som verktyg, det underlättar om du har ett headset.

Utbildningen är studiestödsberättigad (CSN)

Klicka här för att se kursinnehåll

FotoDistans

Jonas BredenfeldtKursansvarig Jonas Bredenfeldt
08-592 583 98
jonas.bredenfeldt@sigtunafolkhogskola.se

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå