Yogahelg

med Malin Lagström

15–17 oktober 2021

 

Vill du möta vintern med nya krafter och verktyg för att hantera vardagens stress? Vi välkomnar dig till en helg för återhämtning, vila och eftertanke. Du kommer att få prova olika typer av yoga som stärker din kropp. Du får även med dig verktyg för att hantera vardagens stress och oro.

 

Sista ansökningsdag: 8 oktober.

 

Sök nu!Läs mer

Yogahelg

med Malin Lagström

Malin Lagström

Kursledare

Kursledare denna helg är Malin Lagström som är mediyogaterapeut och utbildad inom Yinyoga, Restorative yoga och Samayoga. Hon är även mindfulnessinstruktör i Mimy-metoden och är utbildad inom meditation i Indien i den indiska traditionen. Förutom yogalärare är Malin medicine magister inom arbetsterapi och arbetar som leg. arbetsterapeut med det egna företaget Vardagsbalans främst med psykisk ohälsa och kognitiva funktionsvariationer.

Innehåll

Vårt viktigaste verktyg bär vi med oss hela tiden, andningen! Andetaget kommer att vara den röda tråden genom hela helgen.

Hatha Yoga (samayoga)

Samayoga är en yogaform där läraren leder passen intuitivt från hjärtat. Yogan tar dig tillbaka till dig själv för att landa i avslappning, tillit och en känsla av välmående oavsett vad livet ger dig. Samayoga ger balans, fysisk, såväl som mental och känslomässig hälsa.

I samayogan använder vi oss av klassiska yogarörelser med inslag av qi gong och pilates.

Yinyoga

I Yinyogan stannar vi i positionerna mellan 3-5 minuter och vi använder oss av bolster och kuddar för att stötta kroppen. Andningen blir central då vi får tid att komma ner i varv. Genom att inte gå allt för djupt in i stretchen i yinyogan, kommer vi åt bindväven (fascian) då vi håller positionen en längre stund i stället. De flesta positionerna fokuserar på området kring höfter och ländrygg då dessa är särskilt rika på bindväv.

Yoga Nidra

Yoga Nidra är en guidad meditation där målet är total avslappning. Yoga Nidra kallas även yogisk sömn och utförs liggande i Savasana, död mans position. Tibetanska klangskålar hjälper till att komma till en djup avslappning med sina toner och vibrationer.

Vi välkomnar alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga eller ej!

Ta med egen yoga-/träningsmatta (p.g.a. Covid, eller meddela om du vill låna), ett par kuddar och en filt samt mjuka och sköna kläder och en vattenflaska. Ta gärna med papper och penna då det kommer finnas tid för reflektion och eftertanke.

Yogahelg

Tider och kostnad

Kursen är förlagd till en helg på Sigtuna folkhögskola. Här nedan ser du tiderna och kostnad för kursen.

Yogahelg

Kostnad:

Kostnaden för kursen, inklusive helpension i eget enkelrum, är 2640 SEK

 

Schema fredag:

 • 17.00 – Middag i matsalen
 • 18.00 (ca) – Presentation, lära känna varandra.

Schema lördag:

Te och frukt

 • 7.00-08.30 – Mjukt flödande Hatha Yoga där vi långsamt väcker kroppen.
 • 08.30-09.30 – Frukost
 • 09.30-10.00 – Presentation av helgen.
 • 12.00-13.00 – Lunch
 • 13.30-14.30 – Mindfulnesspromenad (kläder efter väder)
 • 15.30-16.00 – Fika
 • 15.15-16.45 – Yinyoga
 • 18.00-19.00 – Middag
 • 20.00-21.00 – Yoga Nidra med klangskålar

Schema söndag:

Te och frukt

 • 7.00-08.30 – Mjukt flödande Hatha Yoga där vi långsamt väcker kroppen.
 • 08.30-09.30 – Frukost
 • 10.00-11.30 – Yinyoga
 • 12.00-13.00 – Lunch
 • 13.00-14.00 – Avslut

 

Ansökan

Yogahelg

Ansökan sker via SchoolSoft

Observera att alla ansökningar till våra utbildningar sker via plattformen ”SchoolSoft” och folkhögskolornas gemensamma system där som heter ”Folkhögskolornas Mina Sidor”. SchoolSoft är ett vanligt administrativt system även för grundskolor och gymnasier, så det kan hända att du redan har ett konto där. Om du har använt SchoolSoft tidigare så kommer du att känna igen dig, men annars är det enkelt att skapa ett konto och sedan göra din ansökan. På ”Folkhögskolornas Mina Sidor” kan du även hantera din ansökan, till exempel lämna kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan, och du kan även se din ansökans status och tacka ”Ja” eller ”Nej” om du blir antagen till en av våra utbildningar.

Vi kontaktar vanligen sökanden via epost med antagningsbesked eller om vi behöver kompletterande uppgifter från dig, men i vissa fall kan vi även skicka SMS till det mobilnummer du uppger, så var noggrann då du fyller i formuläret; om du skriver fel på ditt telefonnummer eller din epostadress så kommer vi ju inte att kunna nå dig med besked om din ansökan. När du ansökt till utbildningen så håll gärna extra koll på din skräppost, det har tyvärr hänt att epost från oss (eller från SchoolSoft) har hamnat där.

Notera också att ett giltigt personnumer krävs för att kunna bli antagen till kursen, detta då skolan måste rapportera personnummer till Folkbildningsrådet.

Om du får problem med SchoolSoft eller med din ansökan så tveka inte att höra av dig till oss, antingen via epost: info@sigtunafolkhogskola.se eller telefon: 08-592 583 00

 

Om Sigtuna

Sigtuna folkhögskola ligger i pittoreska Sigtuna stad med sitt myller av caféer och charmiga smågator med färgglada hus. Här finns butiker, parker, strandpromenader och mycket natur. Runt Mälaren hittar du fina badplatser på gångavstånd. Inom räckhåll har du också ett rikt kulturliv i både Stockholm och Uppsala.

 

Sigtuna grundades år 970 och är Sveriges första stad. Idag, mer än tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. I omedelbar närhet finns det fyra slott och 10 naturreservat med olika livsmiljöer och naturvärden. Här kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar samt Sveriges minsta rådhus, promenera på Sveriges första gågata ”Stora gatan” – platsen för Sveriges födelse. Här stod Erik Segersäll år 970 och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas.

Hitta till oss

Sigtuna folkhögskola

Manfred Björkquists allé 20
19331 Sigtuna
tel: 08-592 583 00

Från Arlanda

Från Arlanda tar du dig till oss på ca 20 minuter med taxi.

Med kollektivtrafik:
SL Buss 583, byte i Märsta till buss 575. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”.

Från Stockholm

Med kollektivtrafik:
Pendeltåg till Märsta station, byte till buss 575 mot Sigtuna och Hällsboskolan. Kliv av vid hållplats ”Sigtuna folkhögskola”. Från Stockholms central tar resan ca en timme.

Med bil:
Kör E4:an norrut och sväng av vid Sigtuna/Märsta. Fortsätt i ca 12 kilometer på väg 263. Efter 12 kilometer sväng av vid rondell mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

Från Uppsala

Med Kollektivtrafik:
Ta Upptåget från Uppsala centralstation till Knivsta station byt till buss 183. Kliv av vid hållplatsen ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 45 minuter.

Med bil:
Kör väg 255, (gamla Stockholmsvägen). Vid Skälsta sväng av på väg 263. Efter ca 30 kilometer sväng av vid rondellen mot ”Sigtuna centrum” och följ skyltarna ”Hotellslinga S”, som leder dig fram till Sigtunastiftelsen. Passera Sigtunastiftelsen och Humanistiska läroverket innan du svänger av vid skylten ”Sigtuna folkhögskola”. Beräknad restid ca 40 minuter.

Parkering:
Det finns en parkeringsplats vid receptionen. Det kostar ingenting att parkera hos oss.

GPS-Koordinater

Koordinater (RT90)
X: 6612218.373, Y: 1606820.144 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Koordinater (WGS84)
Lat: 59.61515359841755, Lon: 17.698030471801758 — (Manfred Björkquists allé 20, Sigtuna)

Enkel karta över skolområdet

(Klicka på kartan för att få en PDF av den).

Områdeskarta Sigtuna folkhögskola

Välkommen

Vardagar

08.00 — 16.00

Kvällar och helger

Efter överrenskommelse, kontakta oss via telefon eller epost.

Sociala medier

Kontakt

Telefon

08–592 583 00

E-Post

info@sigtunafolkhogskola.se

Besöksadress

Manfred Björkquists allé 20
193 31  Sigtuna

Postadress

Box 92
193 22  Sigtuna

Org. nr

802419-3131

Bankgiro

5102-5658