Projektår – musikproduktion

Projektår i musikproduktion

Som studerande på projektåret går du i en klass som träffas regelbundet på distans. Vid två obligatoriska tillfällen under läsåret är du på skolan och får delta i olika workshops med yrkesverksamma musikproducenter som gästlärare. Du får vid dessa tillfällen också tillgång till skolans utrustning i form av datorer, programvara för musik och annan hårdvara och inspelningsutrustning.

Musikproduktion projektår

Upplägg

Vi erbjuder ett projektår där innehållet baseras på det projekt du själv väljer att ägna dig åt. Under handledning av lärare får du chans att fördjupa dig inom ditt musikaliska och kulturella uttryck.
Under projektåret kommer du att ha regelbundna avstämningar och träffar med din lärare och din klass för att diskutera ditt projekts framsteg och få råd och feedback. Du kommer också att ha möjlighet att träffa och samarbeta med andra deltagare i projektåret.

Skolan är utrustad med ett musikrum där du har tillgång till dator med Logic och annan mjukvara som till exempel Arturias V Collection och plugins från Universal Audio. På skolan finns även hårdvara i form av diverse ljudkort, hörlurar, studiomonitorer, MIDI-keyboards, mikrofoner, analogsynt, trummor, slagverk, pianon, bas och gitarrer.

Musikproduktion - projektår

 

Utbildningens upplägg bygger på att vi ses varje vecka på Zoom och tittar på era arbeten i grupp. Tiden för dessa samtal är tisdagar kl 13.00 – 15.00.

Utöver projektarbetet får ni också enstaka uppgifter under årets gång som ni redovisar i grupp.

Du är behörig att söka om du har gått vår utbildning i musikproduktion på distans år 2, eller har minst motsvarande kunskaper och erfarenheter.

Projektåret i musikproduktion är en ettårig utbildning där du studerar på halvfart (50%) och på distans men där viss del av undervisningen är på plats.

Musikproduktion projektår

Ansökan och arbetsprover

Du söker till kursen genom att skriva en projektplan för ditt tänkta projekt. I den ska du konkretisera vad du vill jobba med under ett års tid. Du väljer själv vad du vill göra inom ämnet musikproduktion. Tänk på att det projekt du söker med är något som du verkligen känner att du kan arbeta med ett helt läsår.

När du söker till utbildningen ska du också lämna in arbetsprover. Du ska skicka in 2-3 valfria exempel på musik du tidigare skapat. Du kan också länka till videofiler via till exempel Youtube.
Utöver detta ska du också bifoga en videopresentation där du presenterar dig själv och spelar upp något live med instrument eller röst som anknyter till ditt tänkta projekt.

Musikproduktion projektår

Möt Lärarna

Henrik Johansson

Henrik Johansson
Lärare: Musikutbildningen

Tel: 072-165 70 37
Klicka här för att skicka epost

Henrik Johansson har arbetat som frilansande ljudtekniker och musikproducent. Han driver egen inspelningsstudio och använder Logic Pro X som inspelningsprogram sedan 2008. Henrik har en bakgrund som musiker och låtskrivare inom rock och pop sedan mitten av 1980-talet och har sjungit och spelat i olika band under årens lopp. Han har också flera års erfarenhet som lärare och kursledare.

Läsårstider 2024/2025

Studierna ges på deltid.

Hösttermin: 2024-08-19 – 2024-12-20
Vårtermin: 2025-01-08 – 2025-06-02

  • Höstlov vecka 44
  • Sportlov vecka 9
  • Påsklov vecka 16

Obligatoriska internat

Höstträffen: 26-27/10 2024

Vårträffen: 17-18/5 2025

Antagnings­krav

För att bli antagen ska du ha gått våra utbildningar i musikproduktion eller ha en likvärdig utbildning.

Du söker till kursen genom att ladda upp din projektplan. Du väljer själv vad du vill göra. Tänk på att det projekt du söker med är något som du verkligen känner att du kan arbeta med ett helt läsår.

Projektplanen ska svara på frågorna:

  • Vad vill du arbeta med?
  • Varför vill du arbeta med detta?
  • Hur ska du arbeta med detta?
  • Du ska också resonera kring frågan: Varför är det här projektet intressant för andra att ta del av?

Max 2A4 per projektplan.

Urval 1: Projektplanerna

Urval 2: Arbetsprover

  • 2-3 valfria exempel på musik du tidigare skapat
  • videofiler
  • videopresentation där du presenterar dig själv och spelar upp något live med instrument eller röst som anknyter till ditt tänkta projekt.

Urval 3

  • Obligatorisk intervju på plats eller via Teams (kallelse kommer via mejl).

Sista ansökningsdatum

31 maj 2024

Kostnader

Sigtuna folkhögskola tar ut två avgifter av alla studerande: schablonavgift och materialavgift.

Schablonavgiften täcker kostnader för:

  • försäkringar för er studerande under er studietid, även resor i samband med studieresor.
  • kostnader för skolans digitala lärmiljö.

Schablonavgift är 300 kr/termin

Materialavgiften täcker kostnader för:

  • kursmaterial och utrustning som används i undervisningen.

Materialavgiften är 1 000 kr/termin

Internat

  • Höstträffen: xx kr
  • Vårträffen: xx kr

Studerande­rättslig standard

Skolans studeranderättsliga standard beskriver dina rättigheter och skyldigheter på Sigtuna folkhögskola.
Läs mer här.

CSN

Våra kurser är studiemedelsberättigande (CSN). Det stöd du får beror på om du är över eller under 20 år. Läs mer på Folkhögskola.nu eller på CSN. Folkhögskola.nu har också en PDF-fil med infor­mation om studie­stöd för folkhögskole­studerande.

Om Ansökan

Ansökan sker via SchoolSoft

Alla ansökningar till våra utbildningar sker via ”Folk­hög­skolornas Mina Sidor” i SchoolSoft. Första gången du använder systemet behöver du skapa ett konto. När du är inloggad på ”Folk­hög­skolornas Mina Sidor” kan du hantera din ansökan, till exempel lämna kompletterande uppgifter, bifoga dokument och se din ansökans status. Blir du antagen till utbildningen du sökt behöver du tacka ”Ja” eller ”Nej” till din plats. Det gör du på ditt konto på ”Folk­hög­skolornas Mina Sidor”.

Kontrollera att du fyllt i rätt kontakt­uppgifter innan du skickar in din ansökan så att vi kan nå dig med besked om din ansökan. Håll även koll på din skräppost, det har tyvärr hänt att epost har hamnat där.

Om du får problem med din ansökan i SchoolSoft hör av dig till oss, antingen via epost: info@sigtunafolkhogskola.se eller telefon: 08-592 583 00.

Instruktion till anmälan till utbildningen

Tipsa dina vänner om ut­bild­ningen:

 

Pin It on Pinterest