Skådespelarutbildningen för film och scen

Skådespelarutbildningen

Skådespelarutbildningen vänder sig till dig som har stort intresse av skådespeleri, berättande och personlig utveckling. Innehållet fokuserar på skådespelartekniker för film och teater.


Till Ansökan

Klicka på knappen ovan för att komma till inloggningen där du kan söka till utbildningen. Där hanterar du också din ansökan, till exempel lämnar kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan.


I teaterträningen ingår bland annat improvisationsteater, fysisk teater, röst- och andningsteknik, analys och gestaltning av klassiska texter samt ett antal sceniska arbeten. Skådespelarutbildningen samarbetar även med Manusutbildningen och Filmutbildningen i ett antal olika produktioner där skådespeleri i de olika medierna film och teater utforskas.

img_4274

Skådespelarutbildningen för film och scen erbjuder utveckling inom skådespeleri men också personlig utveckling inom områden som kommunikation, retorik och annan konstnärlig gestaltning.

Oavsett om du tänker dig en yrkesväg inom film och/eller teater, eller vill ägna ett år åt det du gillar att göra, är utbildningen tänkt att ge en god inblick i skådespeleri för film och teater och förberedelser för vidare studier.

Utbildningen är ettårig. Det nära samarbetet med skolans Manusutbildning och Filmutbildning ger oss unika möjligheter att skapa film och teater utifrån våra studerandes egna berättelser.

Filminspelning ht 15

Filminspelning HT-15

Skolans miljö och läge i Sigtuna erbjuder en rik variation av film- och teaterskapande.
Du får flera chanser att möta publik, både på scen och genom publik visning av filmproduktioner.
Vi utformar ett flertal kortare projekt för att öka lärandet om hur man använder skådespeleriet mest effektivt i de olika medierna film och scen.

Inför lyckta dörrar med Linnea, Felix och Julia

Inför lyckta dörrar med Linnea, Felix och Julia

Du studerar både i stor grupp, mindre grupper och enskilt. Du får träning i att få och ge feedback som utvecklar både dig och din grupp. Kunskaper som dessutom är nyttiga i olika ledarskapssammanhang.

Alla övningar och metoder syftar till att utveckla konsten att gestalta karaktärer och skeenden på ett övertygande sätt i enlighet med den konstnärliga idén.

I samband med intervjun får du träffa lärare och studerande på skolan och möjlighet att titta på skolans lokaler.

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå