Möt lärarna på Manusutbildningen

Charlotta Miller

Charlotta Miller

Charlotta Miller ansvarar för Manusutbildningen. Charlotta är regissör och manusförfattare med lång erfarenhet av filmproduktion bakom sig. 2008 belönades hon med en Guldbagge för rollsättningen till filmen KidSvensk. Charlotta har en magister i manus och är utbildad vid Stockholm Dramatiska Högskola. Charlottas kortfilmer har tävlat på filmfestivaler såväl i Sverige som internationellt (GIFF, Odence, Sundance). Förutom att undervisa i filmmanus utvecklar hon nya filmprojekt i olika format och i olika konstellationer.

Mia Peterson

Mia Peterson
08-592 582 82
mia.peterson@sigtunafolkhogskola.se

Mia Peterson undervisar i skådespeleri, regi och textanalys på Skådespelarutbildningen. Hon var tidigare teaterlärare, regissör och en av cheferna i teaterföreningen Teatertaket i Uppsala, där hon också var verksam som skådespelare. Mia har också frilansat som pedagog, skådespelare, improvisatör och föreläsare.

José ”Peppe” Segura

José (Peppe) Segura
08-592 583 99
jose.segura@sigtunafolkhogskola.se

José ”Peppe” Segura ansvarar för Filmlutbildningen. Han är i grunden filmregissör, producent och fotograf och arbetar fortfarande med sitt produktionsbolag vid sidan av sin tjänst på skolan. Peppe har arbetat professionellt med 35mm film sedan 80-talet, men föredrar nu DSLR kameror. Han har över 30 filmproduktioner bakom sig och en bred erfarenhet som producent både i Amerika och i Sverige. Hans produktioner har varit med i filmfestivaler både i Europa och i USA.

Ulf Stålhandske

Ulf Stålhandske
08-592 582 54
ulf.stalhandske@sigtunafolkhogskola.se

Ulf Stålhandske undervisar på och är kursansvarig för Konstutbildningen. Ulf är lärare på Sigtuna folkhögskola i ämnen som måleri, skulptur, konsthistoria , bildanalys, psykologi, drama och pedagogik. Ulf undervisar även på Skådespelarutbildningen, Filmutbildningen, Manusutbildningen och Projektåret.

Detta är ett axplock av lärarna på manusutbildningen. Du kommer också att möta flera gästlärare med olika erfarenheter och bakgrund.

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå