Kursinnehåll/vem kan söka?

Vem kan söka?

För att komma in måste du ha grundläggande behörighet för högskolestudier, om du är tveksam vad det betyder i just ditt fall-

Klicka här

För att antas till fritidsledarutbildningen med inriktning kyrklig inriktning, ska du ha minst tre månaders praktik inom pedagogiskt verksamhet i svenska kyrkan.
Du blir kallad till intervju, då du träffar lärarna.

Varierade studier med stort eget ansvar

Mycket av undervisningen sker i arbetsgrupper. Där har du som studerande ett stort ansvar för planering och genomförande av studierna. Det gäller allt från kortare grupparbeten till större projektuppgifter. Studieformen förutsätter att du tar egna initiativ och att du har en bra arbetsdisciplin.

Du får också genomföra självständiga uppgifter, som till exempel individuellt skrivna reflektioner i samband med att du har läst kurslitteratur. Allt arbete i grupp och individuella studier, sker med lärares insyn och handledning.

12 veckors praktik

Utbildningen innehåller 12 veckors praktik. Under praktiken får du pröva fritidsledarrollen och arbetsförhållanden.

Under praktiktiden skriver du på egen hand en praktikrapport med anknytning till praktikplatsen.

Skolsekreterare Ulf Eklund
08-592 583 01, vx 08-592 583 00