Kursinnehåll/ vem kan söka?

Alla över 18 år kan söka Filmutbildningen.

Första terminen
Du får introduktion av filmkameran och dess funktioner. Vi går igenom och tränar ljussättning för filmproduktion. Du får lära dig använda musik- och ljudprogrammet Logic. Bildberättande, filmspråk och dramaturgi introduceras. Alla kulturklasser har gemensamma genomgångar av Västvärldens kulturhistoria och du får fördjupning i vissa delar av filmens historia. Under den senare delen av terminen ingår du i ett filmteam som förproducerar, producerar och efterproducerar en kortfilm, i nära samarbete med Skådespelarutbildningen och Manusutbildningen.

Andra terminen
Du gör en musikvideo med originalmusik i samarbete med Skådespelarutbildningen och Allmän kurs musikprofil. Längre fram på terminen genomförs en fri kortfilmsproduktion i samarbete med Skådespelarutbildningen och Manusutbildningen. Samtliga filmproduktioner visas för hela skolan på filmpremiären i slutet av läsåret. Alla kulturutbildningar gör en veckolång studieresa till Berlin. Där besöker vi Berlinalen, en av de största filmfestivalerna i Europa, konstmuséer och andra sevärdheter unders studieresan. Du deltar också i den fortsatta kulturhistorian under terminen. Du besöker också exempelvis Uppsala kortfilmsfestival och Stockholms filmfestival under året.

Filmspråk och bildkomposition
Förproduktion, manus, tekniskt manus, storyboard
Filmproduktion, regi, ljud- och ljussättning och inspelning
Efterproduktion- bild- och ljudredigering