Allmän kurs – Språkåret

Språkåret – svenska som andraspråk grund

Till ansökan språkåret

Klicka på knappen ovan för att komma till inloggningen där du kan söka till utbildningen. Där hanterar du också din ansökan, till exempel lämnar kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan.

För att bli antagen så måste du komma på intervju.

Det finns två intervjudatum. Välj någon av dessa, eller om du inte har möjlighet att komma till någon av intervjutillfällena, att du vill bli kontaktad. Intervjutillfällena är bägge två halvdagslånga (eftermiddagar).

Datumen är tisdag 27 november och onsdag 5 december. De startar kl.11.30 och pågår till 15.30

Här hittar du mer information om intervjuerna

• För dig som har godkänd Sfi C eller D.
  • För dig som inte är klar med grundskolan.
  • För dig som vill utveckla ditt svenska språk.
  • För dig som vill lära dig att studera.
  • För dig som vill studera på heltid (5 dagar i veckan).
  • För dig som vill öka dina chanser till jobb.
  • Praktik inom valfritt område varje termin.
    Studerande ordnar själv praktiken med stöd av folkhögskolan och arbetsförmedlingen. Cirka 5 veckor/termin.
  • Möjlighet att utvecklas till Sfi-D-nivå.
  • Möjlighet uppnå Sva Grundnivå.
  • Körkortsteori på skoltid – om du vill.
  • Rabatt på körkortslektioner – om du vill.
  • För dig som vill utvecklas i en stimulerande och vacker miljö.
  • Du får intyg efter varje läsår. Om du uppnår grundskolenivå (motsvarande årskurs 9) får du ett behörighetsintyg i svenska som andraspråk och i andra ämnen du klarat.

Allmän kurs är ett alternativ till grundskolans sista år, gymnasiet och komvux.

Folkhögskolan är en alternativ utbildningsform för vuxna, som ger dig stora möjligheter att påverka studierna. Vi arbetar i små grupper och med hög lärartäthet.

Sveriges 154 folkhögskolor är en del av folkbildningen. Folkhögskolan är fri och frivillig. Vi är fria att forma våra kurser tillsammans med deltagarna.

Riksdagen har beslutat att vi har ett demokratiuppdrag.
Vi har inte nationella kursplaner att följa. Istället arbetar vi fram våra egna kursplaner.

Läs mer om Sigtuna folkhögskolas pedagogiska och politiska idé.

Våra regler och studeranderättsliga standard

För dig som är intresserad av skolans internat

Om du vill veta mer om Allmän kurs- språkåret,
ta kontakt med