På Sigtuna folkhögskola kan du ta ditt nästa steg

Att gå på folkhögskola är att satsa på dig själv och din egen utveckling tillsammans med andra. På skolan finns fina lokaler och bra utrustning. Du har stöd av dina kurskamrater och av engagerade lärare som vill att du ska lyckas nå dina mål. På folkhögskolan är du med och påverkar lärandet och du blir inte betygsatt. Du måste själv ta ansvar för att utnyttja tiden och dina möjligheter väl. Här kan du ta ditt nästa steg och möta vänner för livet.

Behörighetsgivande utbildningar

Sök Allmän kurs

För dig som saknar fullständig gymnasieutbildning och vill ha behörighet för att söka in till högskola.

Sök Allmän kurs - Språkåret

För dig som inte har svenska som modersmål. I kursen kan du uppnå svenska som andraspråk.

Sök Allmän kurs - musikproduktion

Passar dig som är intresserad av musik och musikproduktion som vill kombinera musikproduktion och allmänna ämnen på folkhögskola.

Yrkes- och ledarskapsutbildningar

Sök Fritidsledarutbildningen

En tvåårig yrkesutbildning för dig som vill arbeta som fritidsledare inom Svenska kyrkan eller inom den kommunala sektorn.

Sök Fritidsledarutbildningen på distans

En flexibel utbildning för dig som vill läsa till fritidsledare.

Konstnärliga och kulturella utbildningar

Musik- och ljudproduktion

För dig som vill lära dig musik- och ljudproduktion samt studioteknik med inriktning mot film och scen.

Sök Manusutbildningen för Film, Scen och TV

För dig som har stort intresse av manusarbete och berättande. Innehållet fokuserar på skriv- och berättartekniker för medierna film, scen och TV.

Sök Filmutbildningen

För dig som vill utvecklas inom film för att söka vidare till högre utbildningar eller söka jobb inom branschen.

Sök Skådespelarutbildningen

För dig som vill lära mer om teater och film, utvecklas inom skådespeleri och ha möjlighet att söka in till högre utbildning inom området

Sök Konstutbildningen

För dig som vill öka din kompetens inom området för att kunna söka vidare till högre utbildning. Konstutbildningen ger en gedigen grund med särskilt fokus på scenografi och arkitektur.

Sök Projektår

Påbyggnadsår för dig som redan gått motsvarande Konstutbildningen, FotoFilm eller Teater och som vill utveckla en eller flera konstnärliga idéer i projektform.

Sök Konst extra

För dig som vill skapa för din egen skull utan att ha målet att gå vidare till högre utbildning. Du kanske är dagledig eller pensionär.

Distansutbildningar

Sök Digital Musikproduktion på Distans

För dig som vill lära dig grunderna i musikproduktion, spela in musik i programmet Logic Pro X och få insikt i hur programmet är uppbyggt.

Sök FotoDistans

En distansutbildning på halvfart för dig som vill lära dig grunderna inom fotografi.

Kyrkliga utbildningar

Sök Kyrkans grundkurs

En halvfartsutbildning för dig som vill jobba inom Svenska kyrkan eller vill fördjupa din kunskap om Svenska kyrkan. Kursen ges i samarbete med Stockholms stift.