Musikproduktion på Distans

Musikproduktion med Logic Pro X

Distansutbildning två terminer. Utbildningen är på halvfart (50%).

 

Ansök nuLäs mer

Musikproduktion

Utbildningen vänder sig till dig som vill prova på eller utvecklas vidare när det gäller digital musikproduktion. Du kanske vill producera musik som hobby eller satsa på att jobba inom området. Du lär dig grunderna, arbetar praktiskt i programmet och får professionellt stöd.

Passar dig som:

  • skriver egen musik
  • sjunger eller spelar något instrument
  • är intresserad av musikproduktion

Du läser på distans. Det betyder att huvuddelen av undervisningen sker på internet. Gruppen träffas under två kursdygn på Sigtuna folkhögskola. Du deltar i utbildningen i en gemensam webbklass. Uppgifter delas ut varje vecka och du får handledning och har undervisning och gruppsamtal via Skype.

Vi använder oss av Logic Pro X som inspelnings­program, därför behöver du ha tillgång till en Macdator, Logic Pro X samt headset. Det är en fördel om du är van att jobba med Mac sedan tidigare. Kursen är studiemedels­berättigad.

Om antagningen

Vi kallar inte till intervjuer utan gör urvalet baserat på det du skriver i din ansökan, så det är viktigt att du beskriver vem du är, varför du vill utbildningen och på vilken nivå du ligger.

I urvalsprocessen strävar vi efter att få en grupp nybörjare med en blandning vad gäller könsfördelning, varierande livserfarenheter och bakgrund, samt att få ihop en grupp med så bra dynamik som möjligt. Urvalet gör vi med utgångspunkt från vad du skrivit i din ansökan, i vissa fall ringer vi även referenser. Vi lägger vikt vid den sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen och bidra med olika erfarenheter, samt med feedback och kunskap till gruppen och utbildningen. Du ska inte skicka arbetsprover, betyg, CV eller brev.

Vid det första tillfället, som är obligatoriskt, träffas deltagare och lärare på Sigtuna Folkhögskola.

Dag 1 bekantar vi oss med varandra och deltagarna delas in i grupper inför distansundervisningen.

Dag 2 kommer vi gå igenom Logic på en övergripande nivå. Vi tittar på layouten, lär oss navigera i programmet och dess olika funktioner. Logic arbetar med både audio och MIDI och formaten fungerar på lite olika sätt. Vi kommer bl a gå igenom hur olika typer av hårdvara konfigureras med programmet, hur kanalstripen fungerar samt hur man öppnar, importerar och sparar objekt.

Vi kommer även titta på hur man ställer in programmet för inspelning samt kortfattat gå igenom olika editeringsverktyg.

En central del av Logic är mixern där nivåer, pluggar och effekter styrs. Vi kommer gå igenom de viktigaste delarna av mixern och några av de mest användbara pluggarna såsom EQ, kompressor och reverb.

Den resterande undervisingen kommer ske på distans via internet och lektionerna kommer hållas som gruppsamtal via Skype där det kommer finnas möjlighet att gå in djupare på de olika delarna av programmet.

Föreläsningarna kommer vara i form av videolektioner som läggs ut på en gemensam plattform.

Skypesamtalen kommer i regel hållas 1 gång i veckan, med uppehåll vid lov och påsk-, julledigheter osv. Vi brukar hålla på ungefär 1 timme/tillfälle.

Tider för Skypesamtalen beror lite på hur många deltagare som kommer gå kursen. Blir det flera Skypegrupper, vilket det oftast blir, anpassas tiderna så det finns möjlighet både för samtal på dagtid och kvällstid. Samtalen äger rum under vardagar.

Ta ditt nästa steg redan idag!

tider och kostnader

Gruppen träffas fysiskt vid två kursdygn förlagda på Sigtuna folkhögskola.

Kostnad för internatvistelse (två dygn) dels vid kursstart och vid kursslut:

Digital musikproduktion, kursträffar HT-2017/VT-2018

  • 8-9/9 2017 (internathelg 1)
  • 8-9/6 2018 (internathelg 2)

Digital musikproduktion, kursträffar HT-2018/VT-2019

  • 7–8/9 2018 (internathelg 1)
  • 7-8/6 2019 (internathelg 2)

Kursavgifter

1060 kr / internatvistelse inklusive Del i dubbelrum, middag, frukost, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Vill du hellre bo i enkelrum kostar det 1260 kr.

Kostnad för dagdeltagande / vistelse är 665 kr och då ingår all kost inklusive frukost. All kost ingår- går inte att välja bort!

Kurssavgift vilken täcker försäkringar, kopiering, digitala verktyg med mera 750 kr per termin.

Varje kurs tar också ut en schablonavgift per termin. För Foto Distans blir kostnaden 300 kr/termin. Den kostnaden läggs på den första fakturan.

Information om vad avgiften täcker och vad som eventuellt tillkommer får du i samband med kursstart.

Total kostnad hela utbildningen (Ht-18 och Vt-19):

Om du väljer dubbelrum: 2120 kr + 1500 + 600 kr = 4220 kr

Om du väljer enkelrum: 2520 kr + 1500 kr + 600 kr = 4620 kr

Dagdeltagare kostar: 1330 kr + 1500 kr + 600 kr = 3430 kr

Våra kurser är studiemedelsberättigande (CSN). Det stöd du får beror på om du är över eller under 20 år. Läs mer på Folkhögskola.nu eller på CSN (PDF).

Möt lärarna på musik- och ljudproduktionsutbildningen

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Huvudlärare

Henrik Johansson har arbetat som frilansande ljudtekniker och musikproducent. Han driver egen inspelningsstudio och använder Logic Pro X som inspelningsprogram sedan 2008. Henrik har en bakgrund som musiker och låtskrivare inom rock och pop sedan mitten av 1980-talet och har sjungit och spelat i olika band under årens lopp. Han har också flera års erfarenhet som lärare och kursledare.

Henrik Johansson
08-592 582 02
henrik.johansson@sigtunafolkhogskola.se

Ansökan

Ansökan sker via SchoolSoft

Observera att alla ansökningar till våra utbildningar sker via plattformen ”SchoolSoft” och folkhögskolornas gemensamma system där som heter ”Folkhögskolornas Mina Sidor”. SchoolSoft är ett vanligt administrativt system även för grundskolor och gymnasier, så det kan hända att du redan har ett konto där. Om du har använt SchoolSoft tidigare så kommer du att känna igen dig, men annars är det enkelt att skapa ett konto och sedan göra din ansökan. På ”Folkhögskolornas Mina Sidor” kan du även hantera din ansökan, till exempel lämna kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan, och du kan även se din ansökans status och tacka ”Ja” eller ”Nej” om du blir antagen till en av våra utbildningar.

Vi kontaktar vanligen sökanden via epost med antagningsbesked eller om vi behöver kompletterande uppgifter från dig, men i vissa fall kan vi även skicka SMS till det mobilnummer du uppger, så var noggrann då du fyller i formuläret; om du skriver fel på ditt telefonnummer eller din epostadress så kommer vi ju inte att kunna nå dig med besked om din ansökan. När du ansökt till utbildningen så håll gärna extra koll på din skräppost, det har tyvärr hänt att epost från oss (eller från SchoolSoft) har hamnat där.

Om du får problem med SchoolSoft eller med din ansökan så tveka inte att höra av dig till oss, antingen via epost: info@sigtunafolkhogskola.se eller telefon: 08-592 583 00

 

Välkommen

Vardagar

08.00 — 16.00

Kvällar och helger

Efter överrenskommelse, kontakta oss via telefon eller epost.

Sociala medier

Kontakt

Telefon

08–592 583 00

Besöksadress

Manfred Björkquists allé 20
193 31  Sigtuna

Postadress

Box 92
193 22  Sigtuna

Pin It on Pinterest