Musik­produktion på Distans,
år 2

Musikproduktion med Logic Pro

 

Distansutbildning två terminer. Utbildningen är på halvfart (50%).

 

Ansökan till höst­terminen 2023 öppnar i början av februari, håll koll på den här sidan!
Vi kommer också att meddela då vi öppnar ansök­ningarna till våra olika utbild­ningar på vår Facebook-sida samt på Instagram. Följ oss där! 😊

 

Musikproduktion på distans

Andra läsåret, för dig som redan har goda kunskaper eller har gått första året.

Musikproduktion

fUtbildningen vänder sig till dig som vill utvecklas vidare inom musik­produktion med hjälp av programmet Logic Pro. Du kanske redan har gått Musik­produktion på distans, år 1 vid Sigtuna Folk­högskola och vill nå ytterligare en nivå eller så har du producerat musik ett tag i programmet och har tillräckliga kunskaper som gör att du vill lära dig mer avancerade funktioner. På år 2 kommer du även få utforska och jobba med lite andra moment i form av låt­skrivande, filmmusik, live- och studio­produktion.

Upplägg för distansstudierna:

Under­visningen sker huvudsakligen på distans via MS Teams/Zoom. Kurs­deltagarna träffas även vid fyra tillfällen på plats på Sigtuna Folk­högskola. Träffarna är obligatoriska. Avgiften för logi och måltider på skolan ingår som en del av kostnaderna för att gå utbildningen. Du deltar i utbildningen i en grupp. Uppgifter delas ut regelbundet och du får hand­ledning och under­visning via Teams. Grupp­samtalen sker via Zoom.

Om antagningen

Så ansöker du:

På kursen använder vi oss av Logic Pro som plattform för musikproduktion. Därför behöver du ha en Macdator och Logic Pro för att kunna gå kursen. Du behöver ha vana vid att jobba med Mac sedan tidigare. Kursen är studiemedelsberättigad via CSN.

PASSAR DIG SOM

 • gör egen musik
 • spelar ett eller flera instrument eller sjunger
 • har bra grundkunskaper i Logic Pro och i musikproduktion (motsvarande Musikproduktion på distans, år 1)

Antagningskrav:

 • Fullständigt gymnasiebetyg
 • Ha fyllt 18 år
 • Kunna spela ett eller flera instrument eller sång
 • Goda grundkunskaper i Logic Pro

För det första ska du ha fyllt 18 år och ha en musikalisk bakgrund.

Kursen är en lite mer avancerad kurs i musikproduktion och för dig som redan har en viss erfarenhet av Logic Pro och av att jobba med arrangemang, inspelning, redigering, mixning och mastring i Logic. Den passar bra om du redan har gått grundkursen Musikproduktion på distans, år 1 och är på sätt och vis en fortsättning på denna kurs. Det är dock inget krav att du måste ha gått grundkursen. Om du inte känner att du behärskar grunderna kanske du dock bör söka till denna i första hand!

Det är ett krav att du är van att musicera och kan spela ett eller flera instrument eller sjunga. Det är också bra om du skriver egna låtar eller åtminstone kan arrangera covers då en stor del av kursen handlar om att utgå från egna arrangemang och låtar.

Musikproduktion

Kursupplägg

Musikproduktion

ARBETSMOMENT:

Du kommer bland annat få undervisning i:

 • Fördjupning i programmet Logic Pro.
 • Låtskrivning och Filmmusikkomposition
 • Fördjupning i live-inspelning, redigering och mixning
 • Fördjupning i studioproduktion

Vi gör ett första urval baserat på det du skriver i din ansökan så det är viktigt att du beskriver vem du är, varför du vill gå kursen, vilket/vilka instrument du spelar och på vilken nivå du ligger.

I urvalsprocessen strävar vi efter att få en grupp deltagare med en blandning vad gäller könsfördelning, ålder, varierande livserfarenheter och bakgrund. Vi lägger vikt vid den sökandes möjlighet att tillgodogöra sig utbildningen och bidra socialt med erfarenheter och feedback.

I det första urvalet ska du inte skicka arbetsprover, men däremot bifoga betyg.

I det andra urvalet ska man skicka in ett arbetsprov samt boka tid för en intervju via Teams.

Ta ditt nästa steg redan idag!

tider och kostnader

Kostnader:

Musikproduktion Distans kursträffarHT-2022/VT-2023

 • 17 – 18 september, 2022 (internatträff 1)
 • 29 – 31 oktober, 2022 (internatträff 2)
 • 25 – 27 februari, 2023 (internatträff 3)
 • 10 – 11 juni, 2023 (internatträff 4)

Materialavgiftvilken täcker försäkringar, kopiering, digitala verktyg med mera 500 kr per termin.
Information om vad avgiften täcker och vad som eventuellt tillkommer får du i samband med kursstart.

Musikproduktion

Möt lärarna på musik­produktions­utbildningen på distans

Henrik Johansson

Henrik Johansson
Lärare: Musikutbildningen

Tel: 072-165 70 37
Klicka här för att skicka epost

Henrik Johansson har arbetat som frilansande ljudtekniker och musikproducent. Han driver egen inspelningsstudio och använder Logic Pro X som inspelningsprogram sedan 2008. Henrik har en bakgrund som musiker och låtskrivare inom rock och pop sedan mitten av 1980-talet och har sjungit och spelat i olika band under årens lopp. Han har också flera års erfarenhet som lärare och kursledare.

Minna Bolin

Minna Bolin
Lärare: Musikutbildningen, Filmutbildningen och Skådespelarutbildningen

Tel: 072-165 70 38
Klicka här för att skicka epost

Minna har en master i filmmusik från KMH, men har även akademiska meriter som musiker och sångpedagog. Hon har en bred bakgrund inom musikens värld som både artist och filmmusikkompositör, och undervisar både på musik- och filmkurserna.

Läs mer

"Att få uttrycka sig konstnärligt är för mig en demokratifråga – och att få ta del av kultur är också det. På folkhögskolan är alla välkomna och våra olika bakgrunder berikar våra möten med varandra!"

Ansökan

Ansökan sker via SchoolSoft

Ansökan är stängd

Observera att alla ansökningar till våra utbildningar sker via plattformen ”SchoolSoft” och folkhögskolornas gemensamma system där som heter ”Folkhögskolornas Mina Sidor”. SchoolSoft är ett vanligt administrativt system även för grundskolor och gymnasier, så det kan hända att du redan har ett konto där. Om du har använt SchoolSoft tidigare så kommer du att känna igen dig, men annars är det enkelt att skapa ett konto och sedan göra din ansökan. På ”Folkhögskolornas Mina Sidor” kan du även hantera din ansökan, till exempel lämna kompletterande uppgifter, bifoga dokument till den eller ta bort din ansökan, och du kan även se din ansökans status och tacka ”Ja” eller ”Nej” om du blir antagen till en av våra utbildningar.

Vi kontaktar vanligen sökanden via epost med antagningsbesked eller om vi behöver kompletterande uppgifter från dig, men i vissa fall kan vi även skicka SMS till det mobilnummer du uppger, så var noggrann då du fyller i formuläret; om du skriver fel på ditt telefonnummer eller din epostadress så kommer vi ju inte att kunna nå dig med besked om din ansökan. När du ansökt till utbildningen så håll gärna extra koll på din skräppost, det har tyvärr hänt att epost från oss (eller från SchoolSoft) har hamnat där.

Om du får problem med SchoolSoft eller med din ansökan så tveka inte att höra av dig till oss, antingen via epost: info@sigtunafolkhogskola.se eller telefon: 08-592 583 00

Pin It on Pinterest