v31 – Illustrera din bilderbok

Illustrera din egen barnbok från inspiration och teori till praktik.

Har du en idé till en bok eller barnbok, men vet inte hur du skall börja illustrera den? Under den här kursen får du hjälp, inspiration och råd för att påbörja din kreativa process för att skapa din egen bok.

Genom praktiska övningar, visuella exempel från olika illustratörer och konstruktivt stöd är denna inspirerande korrespondenskurs utformad för att bygga upp just ditt sätt att måla/teckna en bok. Du kan skissa hela boken eller fokusera på omslaget. Du kan jobba med en klassisk berättelse, poesi eller din egen unika idé. Vi kommer måla inne och utomhus i Sigtunas inspirerande natur.

Oavsett om du illustrerar för dig själv, dina barn, föräldrar eller vänner får du hjälp, råd och stöd för att påbörja din egen barnbok!

Ämne: att hitta former, karaktärer och visuella ideer för din egen bok/barnbok.
Medier: kollage, akvarell, guache, tuschpenna, blyertspenna, bläckpenna, färg & penslar, och hittat material.

Tania Goryushina är verksam som konstnär, författare, lärare och illustratör. Tania driver olika projekt riktat till barn genom sitt eget företag, Tyanachu, samt i samarbete med andra förlag och konstnärer. Hennes första barnbok »Kazkovi svitlyny« belönades med ett stipendium av ordföranden for Ukrainas kulturfond 2008. Ett år senare fortsatte Tania Goryushina sin professionella karriär i Sverige parallellt med att hon antagits till Konsthögskolan i Umeå. I Sverige har sedan dess flera konstnärliga projekt förverkligats, bland annat gestaltningen av ett antal skolvaggar i Huskvarna och grundandet av ett eget förlag.

För att se mer information och delar av hennes portfolio gå till: tyanachu.com eller instagram: #tyanachu

Varmt välkommen!

Tider för veckan

Startdagen (Dag 1) måndag 29 juli:

• Incheckning från kl 9
  • Dag 1 startar kl 10.30 för samtliga grupper i matsalen med fika
  • Kursstart kl 11 i respektive klassrum
  • Lunch kl 12-13.30
  • Em fika kl. 16.00
  • Middag kl 18.00

Övriga dagar gäller följande tider för måltider:

• Frukost från kl 8
  • Dagen börjar kl 9
  • Fm fika kl 10.30
  • Lunch kl 12-13.30
  • Em fika kl. 16.00
  • Middag kl 18.00
  • Fredagen avslutas med gemensamt fika i matsalen kl 15.00

Minsta antal deltagare är 10 personer för att kursen ska ges.

Sista anmälningsdag 1/5

15/5 beslutas om vilka kurser som kommer att genomföras. Schema för kurserna skickas till de som är anmälda v. 23

• Kost och logi med del i dubbelrum, dusch och toalett på rummet. 3900 kr
  • Enkelrumstillägg: 600 kr för kursveckan inkl. kost/logi
  • Dagdeltagare, endast kost 2500 kr
  • Ev. tillägg kan förekomma för kursmaterial

Avbokningsregler

När vi beslutat om kursen blir av kommer vi att skicka en faktura med anmälningsavgift om 500 kr med en betalningsfrist om 10 dagar.

• Vid avbokning tidigare än 30 dagar före kursstart utgår ingen avgift.
  • Avbokning 2-29 dagar före kursstart faktureras 50% av kursavgiften.
  • Avbokning senare än 1 dag före kursstart faktureras 100% av kursavgiften.
  • Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.
  • Resterande kursavgift betalas vid ankomst.

OBS! Ev materialkostnader kan tillkomma för olika kurser.

Varmt välkommen till en kreativ vecka i Sigtuna!