Gå på Sigtuna folkhögskola

1-Folkhogskola52

Om du längtar efter studier med större frihet är folkhögskola något för dig. För många är tiden på folkhögskola en tid då man knyter kontakter som inte sällan håller hela livet.

På folkhögskolan tar du tillsammans med dina lärare och kurskompisar ansvar för hur din studietid ska ut, vad du ska fokusera på och i vilken i takt. Det är en frihet som förutsätter att du ta ett stort personligt ansvar för att din studietid ska bli riktigt bra och meningsfull.

Olika skäl att gå på folkhögskola

Vissa söker sig till en folkhögskola för att få grundskolekompetens eller behörighet för högre studier. Andra går en yrkesutbildning som förbereder dem för att börja arbeta direkt efter studierna. Men det kan också handla om att du helt enkelt vill hitta dig själv eller utveckla ett intresse.

Nära sociala kontakter

Folkhögskoletiden innebär ofta nära sociala kontakter. Du kommer nära dina kurskompisar. Det är vanligt att du bor på skolan och delar vardag och helg med andra studerande på skolan.

På Folkhögskolornas informationstjänsts webbplats www.folkhogskola.nu kan du läsa mer om folkhögskolan som skolform.