Internatet – Bo på Sigtuna folkhögskola

Om boende

Det är många som vill bo på skolans internat och alla kan inte garanteras plats. Du som sökt och fått besked om internatplats har fått en länk för inbetalning av 500 kronor som en första delbetalning. När den är betald har du säkrat en plats på internatet. Denna deposition betalas inte tillbaks om du tackar nej till din utbildningsplats.

De flesta platserna finns i dubbelrum, så var beredd på att du kommer att få en rumskompis. Den som kan uppvisa någon form av officiellt intyg på behov om enkelrum har förtur till sådant ( skicka in antingen med post eller som Pdf till info@sigtunafolkhogskola.se ).

Först i samband med att du hämtar din nyckel och skriver kontrakt får du exakt veta var och hur du kommer att bo.

Första hyran betalas in i samband med att du flyttar in (minus de 500 kr du redan betalat), det kommer en hyresavi ungefär en vecka efter skolstarten. Sedan betalas hyrorna månadsvis. Det är viktigt att du betalar i tid så att du inte får en skuld till skolan. Folkhögskolan har rätt att säga upp kontraktet om hyresinbetalningarna uteblir.

Månadshyran för en internatplats skiljer sig något mellan rummen och styrs av rummens standard.

Väntelista

Om du ansökt, men inte fått plats på internatet finns du med på väntelistan. Det är vanligt att det kommer några återbud i augusti och då fördelas dessa platser. I första hand prioriteras studerande som har bostadsadress bortom pendlingsavstånd från skolan.

Kontraktsskrivning och nycklar

Du är välkommen att flytta in dagen innan kursen börjar. För dig som ska gå Fritidsledarutbildningen är det söndagen den 19 augusti och för övriga utbildningar söndagen den 26 augusti. Receptionen är bemannad för kontraktsskrivning och nyckelkvittering kl 14-16 både den 19 och 26 augusti och skolan bjuder medföljande på en kopp kaffe.

Internatmingel

Den 26 augusti kl 18.00 får du chansen att lära känna andra internatboende lite närmare. Skolan bjuder på en enkel måltid och vi bekantar oss med varandra. Alla som bor på skolans internat är välkomna till minglet.

Rummen är möblerade

Rummen på skolans internat är möblerade och vi har ont om plats, så det är inte möjligt att ta med egna möbler. I varje rum finns säng, sängbord, bord och garderob.

Kök

Du ska inte ta med dig köksprylar, tallrikar, glas, bestick. Det finns redan. Varje rum tillhör en korridor och varje korridor har ett gemensamt fullt utrustat kök.
Alla boende har plats i kyl, frys samt skafferi för sin egen mat.

Avbokning

Om du av någon anledning inte längre behöver boende på internatet är det viktigt att du meddelar skolan detta så fort som möjligt på ulf.eklund@sigtunafolkhogskola.se

Hyreskostnader

Månadshyran för en internatplats skiljer sig något mellan rummen och styrs av rummens standard. Billigast är det att bo i dubbelrum med dusch och toa i korridoren, dyrast är enkelrum med dusch och toa på rummet. Det finns lite olika varianter däremellan.

  • För dubbelrum är hyresnivån mellan 2.170 kr/månad och 2.970 kr/månad per person.
  • För enkelrum är hyresnivån mellan 2.670 kr/månad och 3.370 kr/månad.
    I hyran ingår nytt täcke och ny kudde. Du behöver ta med dig underlakan, kuddvar och bäddlakan.

Alla internatkorridorer har gemensamma kök.

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå