Skolsekreterare

Sigtuna folkhögskola

Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Varje år möts ca 150 studerande på våra långa kurser, alla med olika utmaningar och drivkrafter. En del vill läsa in grundskole- eller motsvarande gymnasiekompetens, andra utbildar sig till Fritidsledare eller går en gedigen grundutbildning inom kulturområdet genom att läsa konst, film, skådespeleri, musikproduktion eller manusskrivande. Mötet mellan alla olika människor bidrar till den unika miljön. Folkhögskolan arrangerar också distansutbildningar, sommarkurser samt korta kurser tillsammans med närstående organisationer. Vi driver kursgård i egen regi och vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 200 studerande Inklusive distans), varav ca 70 bor på internatet. Skolan har 30 anställda. Huvudmannen är Föreningen Sigtuna folkhögskola där Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga ingår. Sigtuna folkhögskola är partipolitiskt och religiöst obunden.

Ditt uppdrag

 • Som skolsekreterare arbetar du dels administrativt och ansvarar dels för en stor del av skolans kommunikation i kontakten med bland andra besökare, medarbetare, nuvarande och blivande kursdeltagare.
 • I tjänsten ingår administration av kurser och deltagare och ansvar för rapportering till exempelvis CSN, SCB och Folkbildningsrådet. Du ställer samman statistik över kursverksamheten. Du kommunicerar med all pedagogisk personal kring områden som antagningsarbete, utskick, beställningar och intygshantering. Du har också ett samordnaransvar för skolans internat och ingår i skolans ledningsgrupp.
 • Du arbetar med framtagande av kortkursprogram samt kursanmälningar, rekrytering av deltagare, och uppföljning av kursverksamhet.
 • I tjänsten ingår också arbete med systematiskt kvalitetsarbete, studeranderätt, kursinformation och kursutvärderingar.
 • Som skolsekreterare bemannar du vår expedition och har därigenom kontakt med alla som befinner sig på skolan. Tjänsten innebär ett värdskap och praktiskt arbete i samband med exempelvis interna och externa evenemang.

Dina kvalifikationer

 • För att vara aktuell för tjänsten har du gymnasiebehörighet.
 • Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kursadministration och enklare ekonomiadministration samt erfarenhet av arbete med unga vuxna.
 • Utbildning inom kursadministration är meriterande.
 • Du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, har goda kunskaper i Officepaketet samt kunskap inom och erfarenhet av enklare ekonomiadministration.
 • Det är önskvärt att du har god kännedom om folkbildningsverksamhet.

Din kompetens

 • Som person är du ansvarstagande, noggrann, flexibel, har god känsla för service och är initiativrik. Du tycker om människor och är bra på att möta människor.
 • För att denna tjänst ska passa dig behöver du har en förmåga att se din roll som en av många viktiga roller organisationen. Du vill arbeta på ett sätt som gynnar hela folkhögskolan.

Vi erbjuder

 • Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.
 • Arbete i huvudsak dagtid, vardagar men arbete under kvällar och helger förekommer.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om skolan och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Catarina Lindskog (08-59258301). Skolsekreterare Ulf Eklund (08-59258300) eller Visions ombud på arbetsplatsen, Annelie Nyman (annelie.nyman@sigtunafolkhogskola.se)

 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan innehållandes personligt brev och CV till skolsekreterartjansten@sigtunafolkhogskola.se. Sista ansökningsdag söndag den 21 februari. Vi rekryterar löpande under ansökningstiden. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan komma att ske löpande.

Sigtuna folkhögskola värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

 

Om Sigtuna

Sigtuna folkhögskola ligger i pittoreska Sigtuna stad med sitt myller av caféer och charmiga smågator med färgglada hus. Här finns butiker, parker, strandpromenader och mycket natur. Runt Mälaren hittar du fina badplatser på gångavstånd. Inom räckhåll har du också ett rikt kulturliv i både Stockholm och Uppsala.

 

Sigtuna grundades år 970 och är Sveriges första stad. Idag, mer än tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. I omedelbar närhet finns det fyra slott och 10 naturreservat med olika livsmiljöer och naturvärden. Här kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar samt Sveriges minsta rådhus, promenera på Sveriges första gågata ”Stora gatan” – platsen för Sveriges födelse. Här stod Erik Segersäll år 970 och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas.

Pin It on Pinterest