Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Varje år möts ca 150 studerande på våra långa kurser, alla med olika utmaningar och drivkrafter. En del vill läsa in grundskole- eller motsvarande gymnasiekompetens, andra utbildar sig till Fritidsledare eller går en gedigen grundutbildning inom kulturområdet genom att läsa konst, film, skådespeleri, musikproduktion eller manusskrivande. Mötet mellan alla olika människor bidrar till den unika miljön. Folkhögskolan arrangerar också distansutbildningar, sommarkurser samt korta kurser tillsammans med närstående organisationer. Vi driver kursgård i egen regi och vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 200 studerande (inklusive distansutbildningar), varav ca 70 bor på internatet. Skolan har ca 30 anställda. Huvudmannen är Föreningen Sigtuna folkhögskola där Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga ingår. Sigtuna folkhögskola är partipolitiskt och religiöst obunden.
Vi söker nu en lärare till vår filmutbildning. Vi söker en person med ett brinnande intresse för filmproduktion. Vi ser gärna att du har en konstnärlig utbildning och/eller bred yrkeserfarenhet från filmbranschen. Vi ser helst att du är en utbildad pedagog med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av folkbildning.
Tjänsten är en deltidstjänst på 70%. Vi vill att du förutom film har kompetenser inom något eller några av följande kunskapsområden: musikproduktion, manus, skådespelare/teater.
Eftersom våra kulturutbildningar till stor del bygger på samarbeten mellan de olika utbildningarna är det nödvändigt att du vill och kan samarbeta, att du har ett kreativt och lekfullt sinnelag samt att du är intresserad av och har erfarenhet av många olika slags samarbetsformer. Du är också skicklig på att fånga våra studerandes uppmärksamhet och ge dem stöd utifrån deras förutsättningar. Vi ser framför oss att du är tydlig, entusiasmerande och skicklig på att kommunicera. Vi värdesätter en mångfald av erfarenheter i arbetslaget och lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en demokratisk grundsyn och värnar om mänskliga rättigheter.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Sista ansökningsdag 2021-05-18. Urval sker löpande.
Anställningen startar preliminärt 16 augusti 2021.
Skicka din ansökan med CV och personligt brev samt referenser till
jobbansokan@sigtunafolkhogskola.se
Märk din ansökan med ”filmlärare”.
Frågor:
Ulf Stålhandske, samordnare Kulturkurserna. 072-165 70 28 eller
mail till: ulf.stalhandske@sigtunafolkhogskola.se
Catarina Lindskog, rektor. 072-165 70 01 eller
mail till: catarina.lindskog@sigtunafolkhogskola.se
Facklig företrädare: Mia Peterson, Lärarförbundet/Folkhögskollärarnas förbund, 08-592 582 82 eller
mail: mia.peterson@sigtunafolkhogskola.se

Pin It on Pinterest