Pedagog sökes till Sigtuna folkhögskola – Allmän kurs

Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Varje år möts ca 150 studerande på våra långa kurser, alla med olika utmaningar och drivkrafter. En del vill läsa in gymnasiekompetens, andra satsar på att utbilda sig till Fritidsledare eller skaffa en gedigen grundutbildning inom kulturområdet genom att läsa konst, film, skådespeleri, musikproduktion eller manusskrivande. Mötet mellan alla olika människor bidrar till den unika miljön. Folkhögskolan arrangerar också distansutbildningar, sommarkurser samt korta kurser tillsammans med närstående organisationer. Vi driver kursgård i egen regi och vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 200 studerande Inklusive distans), varav ca 70 bor på internatet. Skolan har 30 anställda. Huvudmannen är Föreningen Sigtuna folkhögskola där Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga ingår. Sigtuna folkhögskola är partipolitiskt och religiöst obunden.

Uppgift

Du är lärare på Sigtuna folkhögskola och ingår i kompetensområde Allmän kurs. Arbetslaget ansvarar tillsammans för Allmän kurs och Allmän kurs språkåret för deltagare med annat modersmål än svenska (på grundnivå).

Kvalifikationer

  • Du är ämneslärare, helst med folkhögskollärarexamen, annars lärarexamen.
  • Du är skicklig på att fånga våra studerandes uppmärksamhet och ge dem stöd utifrån deras förutsättningar.
  • Du har ämneskompetens inom engelska och matematik.
  • Svenska, svenska som andraspråk, naturkunskap/ekologi/omställning, historia, samhällskunskap, ev psykologi , filosofi (mindre del) är också ämneskompetenser vi söker.
  • Du är välbekant med vad det innebär att undervisa i Allmän kurs på folkhögskola. Särskild vikt läggs vid erfarenhet av att jobba med deltagare med neuro­psykiatriska funktionsnedsättningar.
  • Intresse för och erfarenhet av digital utveckling och digitala arbetssätt är meriterande.
  • Du ingår i ett arbetslag där nära samarbete kring varje studerande är en förutsättning.
  • Det är också meriterande att ha erfarenhet av undervisning från folkhögskola (Allmän kurs) samt ha godkänd F-linje. Vidare bör du vara samarbetsskicklig då lärarlaget har ett kollektivt ansvar för utbildningen.

Vi ser framför oss att du är tydlig, entusiasmerande och skicklig på att kommunicera. Vi värdesätter en mångfald av erfarenheter i arbetslaget och lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Tjänsten är en fast anställning på 80-100% beroende på din kompetens. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Sista ansökningsdag löpande.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev samt referenser till

jobbansokan@sigtunafolkhogskola.se

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snabbt.

Märk din ansökan med ”Allmän kurs”.

Frågor:
Anette Lydén, samordnare Allmän kurs, 072-165 70 28 eller 
mail till: anette.lyden@aigtunafolkhogskola.se

Arent Persson, t f rektor. 072-165 70 01 eller
mail till: arent.persson@sigtunafolkhogskola.se

Facklig företrädare: Mia Peterson, Lärarförbundet/Folkhögskollärarnas förbund, 08-592 582 82 eller mail: mia.peterson@sigtunafolkhogskola.se

 

Vi tar inte emot icke-personliga ansökningar via rekryteringsföretag och liknande.

 

Välkommen

Vardagar

08.00 — 16.00

Kvällar och helger

Efter överrenskommelse, kontakta oss via telefon eller epost.

Sociala medier

Kontakt

Telefon

08–592 583 00

E-Post

info@sigtunafolkhogskola.se

Besöksadress

Manfred Björkquists allé 20
193 31  Sigtuna

Postadress

Box 92
193 22  Sigtuna

Org. nr

802419-3131

Bankgiro

5102-5658