Vi söker lärare till våra kulturutbildningar
- Lärare Konst 100%
- Lärare Manus 40%
- Lärare Film 30%
- Omfattning: Heltid/Deltid
- Varaktighet: Tillsvidare
- Anställningsform: Tillsvidare
Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Varje år möts ca 150 studerande på våra långa kurser, alla med olika utmaningar och drivkrafter. En del vill läsa in grundskole- eller motsvarande gymnasiekompetens, andra utbildar sig till Fritidsledare eller går en gedigen grundutbildning inom kulturområdet genom att läsa konst, film, skådespeleri, musikproduktion eller manusskrivande. Mötet mellan alla olika människor bidrar till den unika miljön. Folkhögskolan arrangerar också distansutbildningar, sommarkurser samt korta kurser tillsammans med närstående organisationer. Vi driver kursgård i egen regi och vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 200 studerande Inklusive distansutbildningar), varav ca 70 bor på internatet. Skolan har 30 anställda. Huvudmannen är Föreningen Sigtuna folkhögskola där Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga ingår. Sigtuna folkhögskola är partipolitiskt och religiöst obunden.
Eftersom våra kulturutbildningar till stor del bygger på samarbeten mellan de olika utbildningarna är det nödvändigt att du vill och kan samarbeta, att du har ett kreativt och lekfullt sinnelag samt att du är intresserad av och har erfarenhet av många olika slags samarbetsformer. Du är också skicklig på att fånga våra studerandes uppmärksamhet och ge dem stöd utifrån deras förutsättningar. Vi ser framför oss att du är tydlig, entusiasmerande och skicklig på att kommunicera. Vi värdesätter en mångfald av erfarenheter i arbetslaget och lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en demokratisk grundsyn och värnar om mänskliga rättigheter.
Tjänster
- Bildlärare med konst- och medieinriktning (100%)
Du ansvarar för och undervisar på en 1-årig grundläggande konstutbildning. Du samarbetar med andra lärare vad gäller redigering och produktion på filmutbildningen. - Manuslärare (40%) distansutbildning
Du har erfarenhet av undervisning på distans. Du ansvarar för och undervisar de studerande vid vår ettåriga manusutbildning på halvfart distans. Utbildningen är inriktad på manus för teater, film och tv. Du samarbetar med skådespelar- och filmutbildningarna. Du har relevanta kunskaper i program som t ex Final Draft. - Filmlärare (30%)
Till Filmutbildningen söker vi en person med ett brinnande intresse för filmregi och filmmanus. Vi ser gärna att du har en konstnärlig utbildning eller god yrkeserfarenhet från filmbranschen. Meriterande är om du dessutom har tidigare erfarenhet av folkbildning, antingen i form av arbete eller av egna studier på folkhögskola.
Ansökan
- Tjänsterna är tillsvidaretjänster. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
- Sista ansökningsdag 2021-03-26. Urval sker löpande.
- Anställningen startar preliminärt 15 augusti 2021.
Skicka din ansökan med CV och personligt brev samt referenser till jobbansokan@sigtunafolkhogskola.se. Märk din ansökan med ”kulturlärare”.
Frågor:
- Ulf Stålhandske, samordnare Kulturkurserna. 072-165 70 32 eller mail till: ulf.stalhandske@sigtunafolkhogskola.se
- Catarina Lindskog, rektor. 072-165 70 01 eller mail till: catarina.lindskog@sigtunafolkhogskola.se
- Facklig företrädare: Mia Peterson, Lärarförbundet/Folkhögskollärarnas förbund, 08-592 582 82 eller mail: mia.peterson@sigtunafolkhogskola.se
Om Sigtuna
Sigtuna folkhögskola ligger i pittoreska Sigtuna stad med sitt myller av caféer och charmiga smågator med färgglada hus. Här finns butiker, parker, strandpromenader och mycket natur. Runt Mälaren hittar du fina badplatser på gångavstånd. Inom räckhåll har du också ett rikt kulturliv i både Stockholm och Uppsala.
Sigtuna grundades år 970 och är Sveriges första stad. Idag, mer än tusen år senare, är Sigtuna fortfarande en internationell mötesplats. I omedelbar närhet finns det fyra slott och 10 naturreservat med olika livsmiljöer och naturvärden. Här kan du besöka kyrkor och ruiner, slott och torparbyar samt Sveriges minsta rådhus, promenera på Sveriges första gågata ”Stora gatan” – platsen för Sveriges födelse. Här stod Erik Segersäll år 970 och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas.