Sigtuna folkhögskola är en plats för lärande tillsammans med andra. Varje år möts ca 150 studerande på våra långa kurser, alla med olika utmaningar och drivkrafter. En del vill läsa in grundskole- eller motsvarande gymnasiekompetens, andra utbildar sig till Fritidsledare eller går en gedigen grundutbildning inom kulturområdet genom att läsa konst, film, skådespeleri, musikproduktion eller manusskrivande. Mötet mellan alla olika människor bidrar till den unika miljön. Folkhögskolan arrangerar också distansutbildningar, sommarkurser samt korta kurser tillsammans med närstående organisationer. Vi driver kursgård i egen regi och vandrarhem i samarbete med Svenska Turistföreningen. Folkhögskolan har ca 200 studerande (inklusive distansutbildningar), varav ca 60 bor på internatet. Skolan har ca 30 anställda. Huvudmannen är Föreningen Sigtuna folkhögskola där Sensus studieförbund, Sigtunastiftelsen och Svenska Kyrkans Unga ingår. Sigtuna folkhögskola är partipolitiskt och religiöst obunden.

Vi söker en ny medarbetare till vår fritidsledarutbildning. De kompetenser vi eftersöker är I första hand Pedagogik, Skapande metod och Friluftsmetodik. I tjänsten ingår också kursadministration och samordning samt handledning av olika slag både enskilt och i grupp.

Eftersom vår fritidsledarutbildning till stor del bygger på samarbete är det nödvändigt att du vill och kan samarbeta, att du har ett kreativt och lekfullt sinnelag samt att du är intresserad av och har erfarenhet av många olika slags samarbetsformer. Du är också skicklig på att fånga våra studerandes uppmärksamhet och ge dem stöd utifrån deras förutsättningar. Vi ser framför oss att du är tydlig, entusiasmerande och skicklig på att kommunicera. Du har en demokratisk grundsyn och värnar om mänskliga rättigheter.

Vi värdesätter en mångfald av erfarenheter i arbetslaget och lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag 2021-05-16. Urval sker löpande.

Anställningen startar preliminärt 9 augusti 2021.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev samt referenser till kolk@sigtunafolkhogskola.se

Märk din ansökan med ”fritidsledarlärare”.

Frågor:

Johannes Markström, lärare.

072- 165 70 49

Eller mail till:

johannes.markstrom@sigtunafolkhogskola.se

Catarina Lindskog, rektor.

072-165 70 01

eller mail till:

catarina.lindskog@sigtunafolkhogskola.se

Elwood Overholt, Facklig företrädare, Lärarförbundet.

072-165 70 25

eller mail till:

elwood.overholt@sigtunafolkhogskola.se

Pin It on Pinterest