Aktiva seniorer-Sommarkurs ”Sveriges historia – Birka, Sigtuna och Stockholm”

Sommaren 2017 ordnade vi på Sigtuna folkhögskola en så lyckad sommarkurs tillsammans med Aktiva seniorer i Grästorp att vi vill erbjuda den även till er förening under kommande sommar!

Fokus för kursdagarna är att upptäcka mer om våra olika ”huvudstäder” genom historien – Birka, Sigtuna och Stockholm.

Programförslag:

Dag ett anländer ni till oss och efter ett välkomstfika och incheckning på vårt vandrarhem tar vi oss an Sigtuna – framförallt dess betydelsefulla historia. Ni ges även möjlighet att besöka den samtida pittoreska stadskärnan. Kunniga guider tar oss med på en historisk stadsvandring.

Middag lagas till er på folkhögskolan av vår kock Niklas. Vi kan erbjuda t ex Halstrad ugnsbakad laxfilé med kokt potatis, sockerärtor och dill samt hollandaisesås. Till efterrätt blir det hallontartelett med vit choklad. Fullständiga rättigheter finns om ni önskar ett glas vin till maten.

Dag två har fokus på Sveriges vikingastad Birka. Utflykten börjar med en vacker båttur på Mälaren med start vid stadshuskajen i Stockholm. Vi tar med förmiddagsfika ombord och när vi kommer fram äter vi en god lunch på öns restaurang Särimner. Därefter ges en guidad tur runt ön genom fornlämningsområdena och den som vill kan se och lära mer genom de spännande utställningarna på museet.

Båtturen tillbaka blir något kortare då vi hoppar av redan vid Jungfrusund där vår buss tar oss till Drottningholms slott. Väl där blir det en stund för att flanera i parken och så en guidad tur i den unika slottsteatern.

Till middag hemma på folkhögskolan serveras t ex Helstekt kalvrostbiff med rostad svamp och sky, serveras med rotfruktsgratäng. Till efterrätt Chokladmoussebakelse med lättvispad grädde.
Kanske avslutas kvällen med ett framträdande ifrån någon i gänget?

Dag tre tar er till Stockholm efter frukost och utcheckning. Utifrån gruppens önskemål arrangeras bokning på t ex Wasa-museet, Skansen, Liljewalchs konstmuséum … eller så kanske ni bara önskar att själva disponera dagen i Stockholm. Hemfärd under eftermiddagen beroende på hur långt ni ska åka.

Kursdagarna leds av en lärare på folkhögskolan som också kan anpassa kursupplägget om ni har särskilda behov och önskemål!

Kontaktperson: Johannes Markström
E-mail: johannes.markstrom@sigtunafolkhogskola.se

Tid och plats:

Sigtuna folkhögskola v. 24 2018 måndag-onsdag eller onsdag till fredag

Pris:

Helpension boende i enkelrum 2 nätter, inklusive utflykter och inträden – 2800 kr/person
Helpension med boende i dubbelrum 2 nätter, inklusive utflykter och inträden – 2600 kr/person

Boende

sker i enkel- eller dubbelrum på Sigtuna folkhögskola, högt och vackert belägen med utsikt över Mälaren strax utanför Sigtuna stad. Vi erbjuder moderna rum med dusch och toalett. Lakan och handdukar samt slutstädning ingår.

I priset ingår inte transporter till och från Sigtuna folkhögskola, ej heller transporter mellan de olika platserna då detta lättast görs i den buss ni anländer med.

Om ni önskar att vi ordnar med transporter så tillkommer dessa kostander.

Minsta antal 15 personer

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå