Personal

Allmän kurs

Lena FahlgrenLena Fahlgren
Lena undervisar i svenska som andraspråk och engelska.
” Språk ligger mig varmt om hjärtat. Att berätta för varandra och sätta ord på tankar, känslor och åsikter är oerhört viktigt. Lika viktigt är det att lyssna. Jag lär mig något nytt av mina deltagare varje dag för fullärd blir man aldrig. Vi utvecklas tillsammans!”

 

Lena Fahlgren
08-592 582 69/42
lena.fahlgren@sigtunafolkhogskola.se

Louise JanvingLouise Janving
Louise undervisar i svenska och svenska som andraspråk
”För mig är folkbildningens och folkhögskolans viktigaste tanke och praktik att vi alla lär av varandra och varandras erfarenheter.”

Louise Janving
08-592 582 68
louise.janving@sigtunafolkhogskola.se

Anette LydénAnette Lydén
Anette undervisar i samhällskunskap, svenska, svenska som andra språk och engelska. Samordnare i allmänna kursens arbetslag.
”Folkhögskolans demokratiuppdrag är fantastiskt. Här utvecklas vi som individer och aktiva medborgare. Folkhögskolans deltagare kan påverka sina egna studier, och som medborgare kan vi påverka vårt samhälle. För det krävs kunskaper, mod, ömsesidig respekt och samarbetsförmåga. Det jobbar vi med i folkhögskolan.”

 

Anette Lydén
08-592 582 58
anette.lyden@sigtunafolkhogskola.se

Elwood ”Ludde” Overholt

Elwood Overholt
Elwood, ”Ludde”, undervisar i matematik, historia och naturkunskap.
”Det jag brinner för är att uppmuntra studerande att ta chansen att öppna Pandoras ask vad gäller ämnesinlärning. Att upptäcka lite i ett ämne gör att det känns roligare och lättare nästa gång. Man får helt enkelt mersmak och kan inte låta bli att lära sig nya spännande saker.”

Elwood Overholt
08-592 582 91/69
elwood.overholt@sigtunafolkhogskola.se
 

Henrik Johansson

Henrik Johansson
Undervisar i musikproduktion, matematik mm.

 

Henrik Johansson
08-592 582 02
henrik.johansson@sigtunafolkhogskola.se

 

Bob Nichols

Bob Nichols
Undervisar i litteratur mm.

 

Bob Nichols
bob.nichols@sigtunafolkhogskola.se

Konstutbildningen

Ulf StålhandskeUlf Stålhandske
Undervisar på och är samordnare för Konstutbildningen, skådespelar-utbildningen, Filmutbildningen och projektåret.
“Jag är lärare på Sigtuna folkhögskola i ämnen som måleri, skulptur, konsthistoria, bildanalys, psykologi, drama och pedagogik.”

 

Ulf Stålhandske
08-592 582 54
ulf.stalhandske@sigtunafolkhogskola.se

Therese Jonsson Szatek
08-59 25 82 xx (vxl 00)
therese.szatek@sigtunafolkhogskola.se

Filmutbildningen

José ”Peppe” SeguraJosé Segura
Filmregissör, producent och fotograf. Har jobbat med film sedan 80 talet med 35mm, 16mm. Film och nu mera med DSLR kameror. Har över 20 filmproduktioner och en bred erfarenhet som docent både i Sydamerika och i Sverige. Några av hans filmproduktioner har varit med i olika filmfestivaler i Europa och Amerika.  

”Jag tycker att idag finns det ingen anledning att inte producera dina egna filmer”- Ju mer du gör filmer, desto bättre behärskar du tekniken- Learn by doing!”

José Segura
08-592 583 99
jose.segura@sigtunafolkhogskola.se

Jonas BredenfeldtJonas Bredenfeldt
Jonas är en fotograf som även har arbetat med Mac sedan 20 år och är omtyckt för sina pedagogiska kurser och förmåga att få ”alla” att förstå.

 

Jonas Bredenfeldt
08-592 583 98
jonas.bredenfeldt@sigtunafolkhogskola.se

Manusutbildningen för film, scen och TV

Charlotta Miller
08-59 25 82 xx (vxl 00)
millercharlotta@gmail.com

Skådespelarutbildningen för film och scen

Mia PetersonMia Peterson
“Jag har en fil. kand. i dramapedagogik och har studerat genusvetenskap, pedagogik och ledarskap. Inom skådespeleri och improvisationsteater har jag en rad olika utbildningar. Som frilans har jag bl a arbetat på skolor och turnerat med teaterföreställningar. Folkhögskolan är en plats att växa och utvecklas på eftersom vi hjälper varandra att komma vidare.”

 

Mia Peterson
08-592 582 82
mia.peterson@sigtunafolkhogskola.se

Fritidsledarutbildningen

Lennart ”Lelle” HanssonLennart Hansson
“Jag är folkhögskolelärare därför att jag tror att folkbildningstraditionen har en fortsatt stark påverkan på individen och att jag som lärare kan vara en tillgång för människor som jag möter i mitt yrke. Fritidsledarutbildningen på Sigtuna Folkhögskola formar och utbildar för yrket i sin samtid.”

 

Lennart Hansson
08-592 582 53
lennart.hansson@sigtunafolkhogskola.se

 

Karolina LundbergKarolina Lundberg
“Jag undervisar och handleder bland annat i utomhuspedagogiska ämnen, friluftsliv. I dessa ämnen blir miljön och framför allt gruppen viktig för en persons lärande och utveckling. Jag brinner för att hjälpa en grupp att fungera som stöd men också som utmanande för en person så att han eller hon kan våga testa sina gränser och hitta dolda styrkor, att få se i ögonen när någon nått insikten– jag klarade mer än jag trodde!”

 

Karolina Lundberg
08-59258351
karolina.lundberg@sigtunafolkhogskola.se

Johannes ”JoA” MarkströmJohannes Markström
“Jag har efter 20 år som pedagog i Svenska Kyrkan återvänt till “brottsplatsen”. Har ett tänkande om lärande som är socialkonstruktivistiskt d v s att lärandet sker genom kommunikation mellan individer, historia och miljö. Detta gör gruppen, samtalet, rummet och tidpunkten till viktiga delar i min undervisning och folkhögskoleformen känns väldigt “rätt” för mig. I mitt arbete ingår också skolkören och andra musikaliska äventyr.”

Johannes Markström
072-165 70 49
johannes.markstrom@sigtunafolkhogskola.se

Kjell CarlesKjell Carles
Undervisar på Fritidsledarutbildningen.
“Mina ämnen är: Teologi, Livsåskådning, Filosofi och Pedagogik. I huvudsak undervisar jag på fritidsledarutbildningen och emellanåt gör jag gästspel på Svenska kyrkans grundkurs. Att vara folkhögskollärare och befinna sig i det vi kallar folkbildning är att ständigt vara i ett flöde bestående av möten och erfarenheter. Att i dessa flöden få vara med om att ”vandra med” tillsammans med den eller de man möter och då växa och erövra nya kunskaper och insikter är både inspirerande och många gånger överraskande.  Som lärare önskar jag att jag i mina möten så långt det är möjligt efterleva vad Henri-Frederic Amiel sa: ”Konsten att undervisa är att veta hur man uppmuntrar.”

Kjell Carles
08-592 582 74
kjell.carles@sigtunafolkhogskola.se

Kyrkans grundkurs

Anna-Lena BergströmAnna Lena Bergström
Är kursansvarig för Skyrkans Grundkurs och ingår i kursteamet för Grundkursen på Graninge stiftsgård.

“Det finns nog inte så många jobb där man känner att man får använda HELA SIG – det tycker jag att jag får här. Tänk att få kombinera olika bitar av intressen och engagemang av tidigare yrkeserfarenheter och studier. Jag tänker ofta på att jag är privilegierad som så gott som dagligen känner att arbetet är stimulerande och meningsfyllt! Och jag möter människor som är motiverade och öppna för samtal omkring livet och det livslånga lärandet….”

Anna-Lena Bergström
08-592 58 281
anna-lena.bergstrom@sigtunafolkhogskola.se

Samverkanskurser 

Lisa TrovikLisa Trovik
“Jag arbetar som ansvarig lärare för skolans samverkanskurser och konferenser. Många av våra samverkanskurser genomför vi med våra huvudmän och tillsammans med svenska kyrkan t ex Volontäråret och Ung i den världsvida kyrkan. Genom samverkanskurserna vill jag skapa intressant och spännande folkbilning där skolans kompetens blir tagen i anspråk.
Jag är utbildad teolog och har framförallt jobbat med mångfalds- och diskrimineringsfrågor innan jag kom hit till Sigtuna folkhögskola 2006.”

Lisa Trovik
08-592 582 28
lisa.trovik@sigtunafolkhogskola.se
 

Rektor och skolpersonal

Christina Nordberg Prah
Tf Rektor
08-59258300, växel
christina.nordberg@sigtunafolkhogskola.se

Monica NilssenMonica Nilssen
Skolkurator
Har tidigare undervisat på Konstlinjen och på Konstprofilen och på Allmän kurs. “Jag har arbetat med olika yrken med koppling till kreativitet, bl.a. under flera år på Kungliga Teatern (Operan) som kostymmålare och färgare, drev under några år eget färgeri. Har också arbetat med film och teaterproduktioner.
Har också utbildat mig inom kriminalvården och på senare år arbetat på olika behandlingshem, främst som bildterapeut.”

Monica Nilssen
08 – 592 583 69
monica.nilssen@sigtunafolkhogskola.se

 

Ulf EklundUlf Eklund
Skolsekreterare
“Bakom mig har jag studier i bland annat konsthistoria, juridik och informationsvetenskap. Jag är musiker och har dessutom utbildat mig till möbelsnickare. Under nio års tid hade jag egen firma där jag ägnade mig åt musik och snickeri. Jag också har också arbetat som administratör och informatör. Jag har alltid uppskattat folkbildningen och att få vara delaktig i att skapa bra förutsättningar för de studerande och övrig personal på Sigtuna folkhögskola är för mig en viktig uppgift.”

Ulf Eklund
08 – 592 583 00
ulf.eklund@sigtunafolkhogskola.se 

Vandrarhem och konferens

 

Frida JanssonFrida Jansson
Administrativ samordnare

 

Frida Jansson
frida.jansson@sigtunafolkhogskola.se
08-59258211

 

Pia Ellingsson HeneskärPia Ellingsson Heneskär
Administratör

 

Pia Ellingsson Heneskär
pia.ellingsson@sigtunafolkhogskola.se
08-59258209

 

Serviceenheten

Torbjörn ReinhedTorbjörn Reinhed
Enhetschef serviceenheten

 

Torbjörn Reinhed
torbjorn.reinhed@sigtunafolkhogskola.se
08-59258232

 

Peo RydstedtPeo Rydstedt
Vaktmästare

 
Peo Rydstedt
peo.rydstedt@sigtunafolkhogskola.se
08-592 582 34

Sussi HolmquistSusann Holmqvist
Lokalvårdare
Jag är lokalvårdare här på skolan. Jag vill gärna bidra till att din vistelse här på skolan ska bli så trivsam som möjligt.
 

Susann Holmqvist
sussi.holmquist@sigtunafolkhogskola.se
08-59258270

Köket

Annelie NymanAnnelie Nyman
Husmor och samordnare för
kök och restaurang.

 

annelie.nyman@sigtunafolkhogskola.se

 

Nicklas LarssonNiklas Larsson
Kock

 

Anette ”Nettan” GebestamAnette Gebestam
kökspersonal

 

Magda NrecajMagdalena Nrecaj
Kökspersonal

 

Sigtuna folkhögskola Manfred Björkquists allé 20, Box 92, 193 22 Sigtuna Leveransadress Manfred Björquists allé 20, 193 31 Sigtuna
Tel 08-592 583 00, E-post info@sigtunafolkhogskola.se

Developed by Bob Reklambyrå