Pilgrimsvandring på Ingegerdsleden

Välkommen till pilgrimsvandring söndag 23 april

Vi vandrar till invigningen av Ingegerds kapell på Sigtuna folkhögskola.

Pilgrimsvandringar är en del av vår historia. Vi kan fortfarande vandra på samma vägar som människor gjorde på medeltiden. Intresset för att pilgrimsvandra är stort och i Sverige har många gamla leder röjts och fått tydliga vägmarkeringar. Den här dagen går vi en del av sträcka 4 som är en av de delsträckor som tillsammans utgör Ingegerdsleden

Vandringen och rörelsen är viktig för oss människor. Det är redskapet som hjälper vandraren att nå närvaron i steget och i sig själv. Pilgrimsvandraren har sju nyckelorden: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande kan fungera som hjälp för att hitta in till vår egen längtan, reflektion att nå fram till våra egna djupaste behov. Vi kommer att stanna till vid några av orden på väg mot invigningen av kapellet.

Ingegerdsleden är en gammal sträckning som går mellan Uppsala domkyrka och Storkyrkan i gamla stan Stockholm. Vi ska gå sträckan Steninge slott – Sigtuna folkhögskola, ca 11 km. Här kan du läsa mer om sträckan.

De som leder vandringen är två av Sigtuna folkhögskolas styrelsemedlemmar,
Fredrik Hedlund och Katharina Persson, som till vardags jobbar på Sensus studieförbund.

Utrustning

  • Bra skor
  • Kläder för väder, vi går även vid regn
  • Matsäck för hela vandringen (2 fika och en lunch)
  • Sittunderlag

Tider

Samling utanför Steninge lada kl. 9.45, vandringen startar kl 10.00
Kl. 14.00 (ungefär) anländer vi till Sigtuna folkhögskola och invigningen av Ingegerds kapell kl. 15.00. En enklare måltid kommer att serveras fr o m kl.14.00 (140 kr, betalas på plats, swish eller kort).

Anmälan

Anmäl dig till info@sigtunafolkhogskola.se så vi kan räkna med dig på måltiden. Skriv ”Anmälan Pilgrimsvandring” i rubriken.

Tipsa dina vänner om pilgrimsvandringen:

Sigtuna folkhögskola_utsikt
Ingegärdsleden -skylt
Ingegärdskapellet

 

Pin It on Pinterest