Välkommen till Sigtuna folkhögskola

Utbildningar och kurser, konferens, kursgård och vandrarhem

Utbildningar och kurser

Pröva, ompröva, upptäck och erövra kunskap och livsvärden

Konferens och kursgård

Håll er konferens i våra ljusa och trivsamma lokaler på gångavstånd till Sigtuna innerstad. Njut av god mat, dryck och övernattning till paketpriser.

Vandrarhem

Välkommen att boka din övernattning på STF Sigtuna Vandrarhem. Ett billigt, enkelt och mysigt vandrarhem med närhet till både natur och stad,

Aktuellt

Måbra-kurs för yrkesverksamma med hörselskada

Måbra-kurs för yrkesverksamma med hörselskada

Kurshelgen erbjuder yrkesverksamma hörselskadade en helg där man får träffa andra i liknande livssituation, har gruppsamtal om de utmaningar det innebär att ha en hörselnedsättning i arbetslivet, få strategier för hur man ska hantera den och orka, lära sig övningar för att spänna av och må bra. En stressfri helg för återhämtning. Kursen ges i samverkan med Hörselskadades förening i Stockholm och är delvis finansierad med bidrag från Specialpedagogiska myndigheten och Tysta skolan.

Läs mer här!

Lärare till Manusutbildningen

Lärare till Manusutbildningen

Vi söker en manuslärare som vill vara med och utveckla manusutbildningen. Du är intresserad av unga vuxnas kreativitet, lärande, utveckling och egna uttryck. Du har erfarenhet av undervisning i manusskrivande för unga vuxna, individuellt och i grupp och är intresserad av folkhögskolepedagogik. Du har erfarenhet av, och gärna utbildning i, att skriva manus för scen, film och tv.

Sök nu!

En andra chans

En andra chans

Hör August berätta om varför han går Allmän kurs på Sigtuna folkhögskola!

Allmän kurs är ett bra alternativ till gymnasiet och Komvux och är en annan väg till gymnasiekompetens. Du kan också avsluta dina grundskolestudier på Allmän kurs. Folkhögskolan är en utbildningsform för vuxna, som ger dig stora möjligheter att påverka studierna.

Klicka här för att läsa mer om Allmän kurs och söka utbildningen

Öppet hus 16 mars och 20 april

Öppet hus 16 mars och 20 april

Öppet hus på Sigtuna folkhögskola två torsdagar under våren, den 16 mars och 20 april kl 13-15. Vill du komma och se hur det är att gå på Sigtuna folkhögskola? Träffa lärare och deltagare från Allmän kurs och våra Film-, Konst- och Skådespelarutbildningarna. Du kommer att få besöka våra kurslokaler, internatet och vårt fina läge med utsikt över Mälarens vatten. Vi avslutar med lite fika i vår fina matsal.

Anmäl dig gärna till info@sigtunafolkhogskola.se. Skriv ”Anmälan Öppet hus” i rubriken.

Läs mer här!

Vikariat: Kurator/SYV

Vikariat: Kurator/SYV

Vår kurator går snart på föräldraledighet och vi söker hennes vikarie. Tjänsten är ett vikariat på 50% t o m 2024-06-30.

Läs mer här

Helgkurser våren 2023

Helgkurser våren 2023

Vill du utveckla ditt skrivande? Prova på textilfärgning eller yllebroderi? Fylla på med energi med yoga eller en gospelkördag? Unna dig en kreativ kurs på Sigtuna folkhögskola.

Pin It on Pinterest